Ştiri locale

Circa 80% dintre unitățile de cazare din județul Covasna, rezervate pentru Revelion

Aproximativ 80% dintre unitățile de cazare din județul Covasna sunt deja rezervate pentru noaptea dintre ani, potrivit reprezentanților Asociației pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna, care au întocmit o listă a ofertelor și pachetelor pentru Revelion în pensiunile, hotelurile și casele de oaspeți din județ.

În funcție de preferințele turiștilor, prețurile pornesc de la 300 de lei/noapte și pot ajunge până la 4.500 de lei, în preț fiind incluse diferite servicii.

Publicitate

„Colegii mei au contactat toate unitățile hoteliere și pensiunile din județ și au adunat toate ofertele (…) Locurile de cazare sunt ocupate în proporție destul de mare pentru Revelion, ceea ce nu este o problemă, ci chiar o bucurie, dar deja sunt unități unde locurile de cazare sunt  complet epuizate pentru perioada dintre Crăciun și Revelion (…) Putem spune că din oferta existentă, cam 80% dintre locurile de cazare sunt ocupate, nu prea mai sunt locuri”, ne-a spus Deák Gyöngyvér, directoarea Asociației pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna.

Ofertele sunt care mai de care mai variate. Spre exemplu, cei care doresc să petreacă Crăciunul sau Revelionul în stil tradițional românesc, pot opta pentru cazarea la un hotel de 4 stele în Covasna. Stațiunea balneoclimaterică atrage în fiecare an turiști din aproape toate colțurile țării, dornici să petreacă sărbătorile de iarnă în mijlocul naturii, și să se bucure atât de serviciile wellness & spa, mofete și aerosoli, cât și de pârtia de schi.

„Hotelurile din Covasna oferă pachete de Revelion de 2, 3, 4 sau 5 nopți cu pensiune completă, acesta incluzând șampanie de bun venit, programe artistice, mâncare tradițională (Gulaș) preparată lângă foc de tabără, acces la spa, program pentru copii, muzică live. Prețurile pornesc de la 2.324 lei/persoană/pachet 2 nopți (loc în cameră dublă) la Hotel Căprioara. La Hotel Clermont prețurile pornesc de la 3.075 lei/persoană (loc în cameră dublă). Servicii incluse: mic dejun, șampanie de bun venit, Gulaș și foc de tabără în Secret Garden, cină bufet cu open bar în seara de 30 decembrie, mic dejun și brunch în ultima zi a anului, cină festivă cu open bar și program artistic de Revelion, mic dejun și brunch de Anul Nou, cină festivă bufet cu open bar și program artistic de Anul Nou, acces la spa și sală de fitness”, au transmis reprezentanții Visit Covasna.

Turiștii care preferă să admire în liniște peisajele, dar și cei care vor să se bucure de pârtia de schi sau de plimbări cu snowmobilul, pot opta pentru cazarea la o cabană din Comandău, ofertele incluzând foișor, saună, ciubăr, muzică live, programe pentru copii și petreceri la trecerea dintre ani.

„Complexul turistic Clubul Dacilor din satul Comandău se află în inima munților și este locul ideal pentru iubitorii de natură și liniște. Oferă următoarele pachete de Revelion 2024: 4 nopți de cazare pentru 2 adulți și un copil, mic dejun inclus, cină de Revelion inclusă (open bar), brunch cu open bar pe 01 ianuarie 2024, muzică live și programe artistice, la 4.500 RON, iar pachetul de 3 nopți pentru 2 adulți și un copil, cu mic dejun inclus, cină de Revelion inclusă (open bar) și brunch cu open bar pe 01 ianuarie 2024, muzică live și programe artistice costă 4.000 RON”, au mai transmis reprezentanții Visit Covasna.

Turiștii care vor să se bucure de aceleași peisaje de basm și de aerul curat de munte, dar la prețuri ceva mai accesibile, pot opta pentru unitățile de cazare din Bicfalău, Saciova, Tălișoara și Micloșoara.

Spre exemplu, la Pensiunea Mókus din Bicfalău prețurile pornesc de la 300 de lei/ noapte pentru două persoane, iar pentru cei care doresc să închirieze un apartament pentru 4 persoane, prețurile pornesc de la 600 de lei/ noapte.  

„Acele camere care încă sunt libere sunt spaţioase, comode, cu o vedere impresionantă asupra depresiunii şi asupra peisajului montan învecinat. Fiecare cameră este dotată cu baie proprie. O cameră de zi spaţioasă, o sală de mese, o bucătărie bine dotată, terasă deschisă, terasă în turn şi un centru sportiv (teren sportiv multifuncţional, sală de fitness, sală de biliard, sală de ping-pong, jacuzzi, saună finlandeză) stau la dispoziţia oaspeţilor”, transmit reprezentanții Visit Covasna.

O altă alegere bună pentru Revelion este și Saciova Hills, unde prețurile încep de la 450 de lei/ noapte pentru 2 persoane și mic dejun inclus, iar turiștii pot opta și pentru apartamente, la prețuri începând de la 750 de lei/ noapte, cu mic dejun inclus.

„Pensiunea își așteaptă oaspeții cu cele mai înalte standarde. Turiștii se pot bucura de o locație ca în povești, la marginea micului sat Saciova, cu o priveliște magnifică asupra bazinului Târgu Secuiesc. Cele 10 camere ale vilei sunt ideale pentru încheierea anului 2023. Experiența gastronomică locală este adusă de chef-ul bucătar Laci bácsi, maestrul preparatelor de vânat. Pentru o relaxare maximă, cei dornici sunt invitați și la Saciova Spa, unde au la dispoziție ciubăr cu apă caldă sărată, jacuzzi, saună finlandeză sau baie turcească”, mai transmit reprezentanții Asociației pentru Dezvoltarea Turismului.

Tot la mare căutare sunt și Castelul Daniel din Tălișoara și Casele de oaspeți ale Contelui Kálnoky din Micloșoara. Pachetele turistice includ, printre altele, cină tradițională cu foc de tabără și vin fiert, cine a-la-carte, petrecere de Revelion cu DJ, acces la Spa, expoziții și drumeții ghidate la Cheile Vârghișului. Prețurile pentru 4 nopți cazare cu demipensiune, în perioada 29 decembrie 2023 – 2 ianuarie 2024, pornesc de la 1.594 euro pentru două persoane în camera standard, și pot ajunge la 1.874 euro în camera „Signature”.

„La Casele de Oaspeți ale Contelui Kálnoky din Micloșoara rezervările individuale sunt binevenite, dar pot fi confirmate numai după ce totalul rezervărilor atinge minim 12 persoane. Pachetul include mese cu preparate tradiționale din Transilvania și activități. Cina festivă de Revelion va avea loc în crama casei principale (…) Castelul Daniel este ocupat pentru Revelion în proporție de 30%, dar multe unități de cazare din zona Baraoltului, cum ar fi Körtövés Guest Village sau Pensiunea Fűzi-tó, au ocupație 100%”, au mai transmis reprezentanții Visit Covasna.

Potrivit acestora, în special pensiunile turistice, vilele și cabanele din județ sunt ocupate aproape în totalitate pentru Revelion, multe dintre acestea fiind rezervate de câteva luni, sau chiar de anul trecut.

O explicație este aceea că mulți dintre turiști revin în fiecare an în locațiile cu care s-au obișnuit, în topul preferințelor fiind în special unitățile de cazare care oferă și servicii de wellness și spa, și care, de altfel, sunt deja ocupate în totalitate.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio