Ştiri locale

Cinci poliţişti din Vaslui vor ajuta la examinarea absolvenţilor şcolilor de şoferi din Sfântu Gheorghe

Cinci poliţişti din Vaslui vor participa în luna decembrie la examinarea absolvenţilor şcolilor de şoferi din judeţul Covasna, pentru a ajuta Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Covasna să reducă termenul de aşteptare dintre proba teoretică şi cea practică, a anunţat marţi, prefectul Raduly Istvan.

Potrivit acestuia, mutarea Serviciului de Permise şi Înmatriculări într-un nou sediu, respectiv în incinta centrului comercial Sepsi Value din Sfântu Gheorghe, a făcut posibilă examinarea teoretică a unui număr mai mare de candidaţi, însă a creat şi un decalaj faţă de proba practică, la care sunt doar doi evaluatori.

Publicitate

Prefectul Raduly Istvan a precizat că, în momentul de faţă, timpul de aşteptare între cele două probe este de aproape o lună, dar estimează că va fi redus la mai puţin de jumătate, cu sprijinul poliţiştilor din Vaslui.

„La sediul vechi erau examinate în jur de 600 de persoane pe lună la teorie, iar acum putem examina chiar şi 800 de persoane pe lună (…) În perioada 10-11 decembrie, vor sosi cinci poliţişti din judeţul Vaslui şi sperăm să reducem la jumătate timpul de aşteptare pentru proba practică, poate chiar mai mult, de la o lună la două săptămâni”, a precizat Raduly Istvan.

Acesta a mai menţionat că deficitul de personal cu care s-a confruntat Serviciul de Permise în ultimii ani a fost diminuat prin angajarea a trei persoane şi există premise pentru ocuparea a încă două posturi în cadrul acestei structuri.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai menţionat că se aşteaptă ca acest serviciu să fie aglomerat în următoarele luni, deoarece foarte multor persoane le expiră permisele de conducere eliberate în urmă cu zece ani şi trebuie să le reînnoiască.

„Îi îndemn în continuare pe toţi cei cărora le expiră permisul de conducere în următoarele trei luni să meargă la examenul medical şi să solicite fără întârziere programarea la birou, deoarece mai sunt peste 2.000 de persoane cărora le expiră permisul de conducere în ianuarie. Dacă toţi vor solicita preschimbarea permiselor în prima lună a anului viitor, cu siguranţă se va aglomera”, a spus Raduly Istvan.

Serviciul de Permise şi Înmatriculări Auto Covasna a apelat şi anul trecut la sprijinul poliţiştilor din Vaslui, Bacău şi Mureş pentru a ajuta la examinarea candidaţilor în vederea obţinerii permisului de conducere, în condiţiile în care timpul aşteptare pentru proba practică ajunsese la 3 luni – 3 luni şi jumătate la Sfântu Gheorghe şi între 4 luni şi 4 luni şi jumătate în municipiul Târgu Secuiesc.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio