Ştiri locale

Cimitirul mașinilor vechi de Poliție de la ieșirea din Sfântu Gheorghe: 40 de autospeciale așteaptă să fie casate

În ultima vreme, persoanele care au circulat pe drumul județean 122, la ieșirea din Sfântu Gheorghe spre Ilieni, au putut observa mai multe autospeciale vechi de poliție aparent abandonate într-o curte aflată în vecinătatea șoselei.

În realitate, terenul aparține Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Covasna, este supravegheat, iar reprezentanții instituției spun că cele 40 de vehicule se află în procedură de casare.

Publicitate

„Acolo sunt 40 de mașini, sunt în procedură de casare și sunt depozitate temporar pe acel teren care aparține de IPJ Covasna până la definitivarea procedurilor de casare. Terenul este împrejmuit, se află în itinerariul de patrulare al echipajelor de poliție”, a explicat purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, subinspector Radu Stroe.

Vechile autospeciale au fost scoase din uz pe măsură ce Ministerul Afacerilor Interne a continuat programul de înnoire și completare a parcului auto aparținând Poliției Române, dar și de dotare a polițiștilor cu mijloace de intervenție și protecție.

Anul trecut, IPJ Covasna a recepționat în total 94 de autospeciale de poliție noi, dotate cu sisteme acustice și vizuale de avertizare, dar și alte dispozitive care asigură condiții optime pentru îndeplinirea misiunilor, acestea fiind inscripționate diferit față de vechile modele, în culori galben-albastru.

(Ioana Ardeleanu)

Foto: Bizbrasov.ro

Publicitate
banner we radio