Ştiri locale

Centrul StartUp HUB a plantat 100 de puieți de fag pe Dealul Pivnițele Mari din Moacșa

Aproape o sută de puieţi de fag au fost plantaţi, miercuri, pe Dealul Pivniţele Mari din localitatea Moacşa, de către membrii Centrului StartUp HUB din Sfântu Gheorghe, în cadrul unei acţiuni de voluntariat.

Potrivit reprezentanţilor centrului, acţiunea s-a derulat în colaborare cu Ocolul Silvic Privat Târgu Secuiesc şi a avut un caracter simbolic.

„Urmând principiile sustenabilităţii şi pentru a reduce amprenta ecologică, personalul StartUp HUB a ales pentru prima dată Dealul Pivniţele Mari din Moacşa ca locaţie pentru a planta aproximativ 100 de puieţi de fag. Plantatul are o semnificaţie simbolică, deoarece în ultima perioadă o sută de start-up-uri au primit o finanţare de 25.000 de euro, dar numărul de locuri de muncă pe care le vor crea va fi mai mare decât atât, la fel ca şi numărul arborilor plantaţi în viitor”, se arată într-un comunicat de presă.

Reprezentanţii StartUp HUB au menţionat că doresc să organizeze în fiecare an o acţiune de plantare de arbori.

„StartUp HUB – Centrul pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, Educaţia Adulţilor şi Formării Profesionale îşi propune să dezvolte ecosistemul antreprenorial, să sprijine tinerii şi tinerii antreprenori, dar vrem să facem ceva şi pentru dezvoltarea durabilă şi pentru protecţia naturii. Deoarece munca de birou necesită multă hârtie, dorim să recompensăm acest lucru prin plantarea de puieţi de fag împreună cu colegii noştri. Scopul activităţii de voluntariat este de a încuraja colegii să protejeze natura, mediul înconjurător şi să facă activităţi de voluntariat”, a declarat preşedintele executiv al StartUP HUB, Oltean Csongor.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio