Ştiri locale

Centrul mobil de instruire a populației pentru situații de urgență şi-a început activitatea la Sfântu Gheorghe

Centrul mobil de instruire a populaţiei pentru răspuns la situaţii de urgenţă, dotat cu echipamente inteligente care simulează incendii, condiţii meteo extreme sau cutremur, şi-a început miercuri activitatea la Sfântu Gheorghe şi va fi la dispoziţia localnicilor până duminică, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna.

Participanţilor la activităţile de instruire le sunt prezentate, printre altele, modalităţile prin care pot preveni anumite pericole, precum şi tehnici de intervenţie în cazuri de urgenţă. Vedeţi AICI mai multe fotografii.

„Prin obiectivul său de formare a populaţiei, Centrul Mobil este dotat cu echipamente inteligente ce simulează diverse situaţii de urgenţă, incendii, situaţii meteo extreme sau chiar cutremure. În ceea ce priveşte incendiile, pot fi simulate “flăcări digitale” în producerea unor incendii la aragaz, coşul de gunoi şi aparate electronice şi electrocasnice în bucătărie şi dormitor. Cu această ocazie, cetăţenii vor putea identifica mai uşor posibilii factori de risc şi vor avea oportunitatea să înveţe modul de comportare în diferite situaţii de urgenţă”, menţionează reprezentanţii ISU.

În cursul acestei săptămâni, Centrul mobil de instruire a populaţiei, staţionat în parcarea magazinului Kaufland, va avea program zilnic până la ora 20 şi duminică până la ora 17.

„La această activitate vor participa şi lucrători ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Covasna în scopul promovării unei atitudini civice şi pentru a informa cetăţenii cu privire la noţiunile incidente domeniului corupţiei precum şi popularizarea Call Centerului anticorupţie, în scopul prevenirii săvârşirii faptelor de corupţie”, precizează ISU Covasna.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio