Ştiri locale

Centrul Județean Antidrog și Inspectoratul Școlar Județean Covasna au lansat înscrierile pentru concursul național „Mesajul meu antidrog”

Elevii de gimnaziu și liceu din județul Covasna sunt așteptați să se înscrie la concursul național ,,Mesajul meu antidrog”, organizat de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog și Inspectoratul Școlar Județean.

Ajuns la a 19-a ediție, concursul este unul dintre proiectele de prevenire a consumului de droguri în rândul elevilor care se bucură de real succes, fiind desfășurat anual, încă de la înființarea Agenției Naționale Antidrog.

Publicitate

Tema din acest an a competiției este chiar „Mesajul meu antidrog”, iar elevii se pot înscrie la secțiunile: film de scurt metraj / spot video, arte vizuale (grafică, pictură şi fotografie) și eseu literar.

La secțiunea „film de scurt metraj/video”, elevii vor avea de realizat câte o producție originală, un film de 10-15 minute sau un spot video cu durata de 30-60 secunde, iar conform regulamentului de concurs, nu vor fi acceptate producțiile care conțin mesaje verbale sau video violente.

La secțiunea „arte vizuale”, lucrările pot fi realizate în tuş, creion, acuarelă, tempera, sau cu tehnică mixtă, în format A3 sau A4.

La subsecțiunea „fotografie”, pot fi realizate lucrări cu dimensiunea minimă de 1240 x 768 pixeli, respectiv dimensiunea maximă de 8 MB, în format jpeg.

„Criteriile de evaluare a lucrărilor urmăresc încadrarea în cerințe (tematică și dimensiuni), promovarea mesajelor pozitive, originalitatea mesajului şi a subiectului ales, acuratețea stilului, claritatea limbajului”, transmit organizatorii.

Termenul limită pentru depunerea lucrărilor este 20 mai, ora 12:00, la sediul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Covasna din Sfântu Gheorghe, str. 1 Decembrie 1918, nr. 13 (Curtea de Conturi, vis-a-vis de Primărie).

Regulamentul de concurs poate fi accesat pe site-ul IȘJ Covasna (AICI).

La ediția din 2019, faza națională a concursului „Mesajul meu antidrog” a fost câștigată de 3 eleve din Sfântu Gheorghe care au realizat un spot video de 60 de secunde având mesajul „What consumes your mind, controls your life”, sau „Ceea ce îți consumă mintea, îți controlează viața”. (Spotul video AICI)

Csenteri Anna, Blága Gyopár și Kanyo Bernadette, pe atunci eleve în clasa a X-a C la Colegiul Național „Szekely Miko”, au participat cu un spot alb-negru, care prezenta trăirile unei tinere consumatoare de droguri și lupta ei cu dependența. În momentul în care aceasta decide să renunțe la substanțele care au pus stăpânire pe viața ei, pe măsură ce se îndepărtează de tentație și se eliberează de povara dependenței, povestea capătă culoare, iar tânăra redevine energică și plină de viață.

Proiectul naţional „Mesajul meu antidrog” a fost demarat în anul şcolar 2003-2004, cu scopul de a preveni consumul de droguri prin implicarea elevilor şi studenţilor în activităţi extraşcolare, cu caracter cultural-artistic sau sportive, ori care presupun dezvoltarea de creaţii personale, promovând un mesaj antidrog.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio