Ştiri locale

Centrul de zi pentru adulți cu dizabilități al Fundației Diakonia, desemnat ONG-ul anului la Gala Civek 2022

Centrul de zi pentru adulți cu dizabilități al Fundației Creștine Diakonia a fost desemnat ONG-ul anului 2022, pentru proiectul „Outsider Art”, în cadrul Galei Federaţiei Organizaţiilor Civile Covasna (CIVEK), care a avut loc în data de 3 octombrie.

Gala aduce în fiecare an recunoaştere publică organizaţiilor civile şi persoanelor care şi-au adus contribuţia la dezvoltarea valorilor comunitare.

Publicitate

„Suntem încântați și mândri să anunțăm că Fundația Creștină Diakonia – Centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilități a primit premiul „ONG-ul anului”. În fiecare zi, lucrăm pentru a îmbunătăți calitatea vieții persoanelor cu dizabilități, fie că este vorba de un centru de dezvoltare, de medierea unui loc de muncă, de locuințe, sau de formarea talentelor în muzică sau în arte plastice. Inițiativa noastră Outsider Art a câștigat acest premiu, care capătă din ce în ce mai mult interes, deoarece oferă unui număr mare de persoane cu dizabilități posibilitatea de a-și transmite emoțiile și gândurile colorate prin intermediul operelor de artă, aducându-ne mai aproape! Acest program nu ar fi fost posibil fără ajutorul fondatorului Fundației Diakonia, Makkai Péter, al curatorului Makkai Réka, și al multor artiști talentați și angajați ai Fundației. Suntem recunoscători pentru această recunoaștere, dar îi felicităm pe toți candidații pentru serviciile aduse comunității!”, au transmis reprezentanții Fundației.

Premiile CIVEK au fost fondate în 2013, iar printre câştigătorii ediţiilor precedente s-au mai numărat Fundaţia Comunitară Covasna pentru programul Carduri comunitare, Asociaţia Tinerilor Maghiari din Transilvania (EMI) pentru un proiect de protejare şi promovare a limbii maghiare în spaţiile publice, Teatrul independent Osono din Sfântu Gheorghe, pentru întreaga activitate desfăşurată timp de peste două decenii, sau Asociatia Zold Nap (Soare Verde) pentru amenajarea unui spaţiu instructiv-educativ şi de recreere în municipiul Târgu Secuiesc.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio