Ştiri locale

Centrul de Transfuzie Sanguină din Sfântu Gheorghe şi-a reluat activitatea, deşi lucrările de reparaţii continuă

Centrul de Transfuzie Sanguină din Sfântu Gheorghe şi-a reluat parţial activitatea suspendată timp de câteva zile ca urmare a demarării lucrărilor de reparaţii la clădire.

Directorul Centrului, dr. Andy Rosin, a declarat, miercuri, că activitatea de colectare a sângelui nu mai putea fi amânată, deoarece spitalele au în permanenţă nevoie de sânge, prin urmare se va lucra în fiecare dimineaţă, însă numai la parterul instituţiei, pentru că la etaj se efectuează lucrări de reparaţii la acoperiş.

Rosin a estimat că în jurul datei de 15 decembrie activitatea va reveni la normal, deci se vor putea face recoltări de sânge şi după-amiază.

„Va trebui să zugrăvim şi sălile de jos, să schimbăm pardoseala, iar din acest motiv probabil va trebui să mai închidem centrul timp de o săptămână. Dar înainte de a-l închide vom face o campanie viguroasă de recoltare de sânge ca să avem provizii”, a spus Andy Rosin.

Potrivit acestuia, intervenţiile la clădire sunt absolut necesare, deoarece acoperişul s-a degradat, iar apa infiltrată a distrus pereţii şi plafonul din mai multe încăperi. Pentru aceste lucrări Ministerul Sănătăţii a alocat 150.000 de lei, după un an şi jumătate de la solicitarea sumei.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio