Ştiri locale

Cel mai scurt sezon de schi s-a încheiat în judeţul Covasna. La Şugaş Băi, încasări la jumătate față de anul trecut

Sezonul de schi pe pârtiile din județul Covasna s-a închis oficial miercuri, după ce și Sepsi ReKreativ, societatea care administrează bazele de agrement și sportive ale Primăriei Sfântu Gheorghe, a anunțat că din cauza încălzirii vremii zăpada de pe pârtia mică s-a deteriorat și nu mai poate fi refăcută.

Încasările pentru cele doar 39 de zile în care pârtiile de la Șugaș Băi au fost funcționale în acest sezon de schi se ridică la circa 240.000 de lei, aproape jumătate din suma încasată în sezonul trecut, când pârtiile au fost deschise circa 90 de zile.

Publicitate

„În acest sezon am funcționat 39 de zile în total, dintre care 14 pe pârtia mare. Am avut 96.700 de intrări, dintre care 79.000 pe pârtia mică și 17.680 pe pârtia mare, iar încasările în acest sezon au fost de circa 240.000 de lei, adică aproape jumătate față de sezonul trecut când am funcționat 90 de zile în total. Încă nu știm la cât s-au ridicat cheltuielile, trebuie să vină din urmă facturile ca să facem un calcul. Din fericire, imediat începe sezonul de ștrand”, ne-a spus Bodor Lorand, directorul Sepsi ReKreativ.

Pârtiile de schi „Lőrincz Zsigmond” din Covasna și „Oprea” din Valea Mare s-au închis pe 18, respectiv 19 februarie, după ce au devenit impracticabile pe fondul încălzirii vremii.

Într-o postare pe Facebook, reprezentanții Sepsi Rekreativ au transmis că vremea caldă este, totuși, un aliat, în special pentru drumeții și ture cu bicicleta, astfel că turiștii sunt așteptați în continuare la Șugaș Băi.

(Ioana Ardeleanu)

 

Publicitate
banner we radio