Ştiri locale

Cei mai activi voluntari ai Crucii Roșii Sfântu Gheorghe au fost premiați

Ceremonia de decernare a premiilor din cadrul „Galei Voluntarilor 2017” a filialei Crucea Roşie Sfântu Gheorghe a avut loc sâmbătă, la Casa Míves din Sfântu Gheorghe, și pe lângă titlurile obținute de tineri, locurile I, II și III au fost medaliate cu aur, argint și bronz.

Anul acesta titlul „Voluntarul Anului 2017” i-a fost acordat tânărului Papp Nimród, elev al Școlii Gimnaziale „Nicolae Colan” din Sfântu Gheorghe, pentru cele 432 de ore de voluntariat în folosul orașului. Locurile II și III le-au revenit voluntarilor Izsak Tudor și Zoltán Hamza, care au reușit să efectueze 411, respectiv  395 de ore de voluntariat.

„Numai la nivelul orașului nostru, în 2017 tinerii au făcut în total 10.427 de ore de voluntariat, ceea ce înseamnă 434 de zile lucrate non-stop în folosul comunității. În momentul de față în Sfântu Gheorghe avem 76 de voluntari, iar o noutate este faptul că de anul acesta am pornit  și grupul tinerilor voluntari români, și a fost o inițiativă foarte bună. Ședințele sunt deschise, însă sunt separate, cu toate astea se vede o implicare și din partea tinerilor maghiari și din partea celor români, care participă la ședințele unii altora și lucrează împreună”, ne-a declarat coordonatoarea voluntarilor Crucii Roșii – filiala Sf. Gheorghe, Opra Zsófia-Szende.

Potrivit acesteia, în ultimii doi ani numărul orelor de voluntariat efectuate de tinerii de la Crucea Roșie Covasna aproape s-a dublat, ajungând de la 6.235 în 2015, la 10.427 în 2017.

(Ioana Ardeleanu)

 

Publicitate
banner we radio