Ştiri locale

Cei care au fost testaţi pentru COVID-19 NU trebuie să sune la DSP Covasna. Vor fi contactați dacă rezultatul este pozitiv

Persoanele diagnosticate cu COVID-19 nu trebuie să sune la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Covasna pentru a fi luate în evidență, întrucât laboratoarele transmit rezultatele testelor pozitive către DSP.

Conducerea DSP Covasna subliniază că personalul instituției va lua legătura cu pacienții infectați, în vederea realizării anchetei epidemiologice, iar persoanele care vor să afle informații despre carantină sau izolarea la domiciliu au la dispoziție numărul de telefon: 021 41 44 467, la care pot suna zilnic, între orele 08:00-22:00.

Publicitate

Precizarea vine după ce în ultimele luni mai multe persoane s-au plâns de faptul că nu pot lua legătura cu epidemiologii din cadrul DSP, sau că au așteptat câteva zile până când au fost contactați de personalul instituției.  

La rândul lor, epidemiologii se plâng că telefoanele sună încontinuu.

„Dacă ați fost depistat pozitiv, rezultatul pozitiv este transmis imediat de către laborator către Direcția de Sănătate Publică (DSP) teritorială și astfel sunteți luat în evidența DSP și veți fi contactat de DSP pentru efectuarea anchetei epidemiologice. Dumneavoastră nu trebuie să contactați DSP”, au transmis reprezentanții instituției.

Potrivit acestora, persoanele care prezintă semnele unei boli respiratorii sau alte semne care pot fi caracteristice infectării cu virusul SARS-CoV-2, trebuie să rămână acasă și să anunțe telefonic medicul de familie, iar dacă starea de sănătate se agravează, să sune la 112.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio