Ştiri locale

Cea mai rece dimineaţă din această iarnă: Minus 31 de grade la Întorsura Buzăului

Joi dimineaţă s-au înregistrat cele mai scăzute temperaturi de până acum din această iarnă. Termometrele au înregistrat valori sub minus 20 de grade în aproape toate oraşele din judeţele Covasna şi Harghita, însă la Întorsura Buzăului minima a ajuns la minus 31,1 grade. Temperaturi foarte scăzute au fost şi la Târgu Secuiesc (-25,8), Braşov (-25,4), Joseni (-23,6) sau Miercurea Ciuc (-23,2). Şi la Sfântu Gheorghe minima a ajuns la minus 20 de grade în această dimineaţă.

Potrivit meteorologului de serviciu minima la Întorsura Buzăului a fost înregistrată între orele 6,30-7 dimineaţa, iar ulterior temperatura a crescut uşor. Prognoza meteo indică faptul că gerul va mai persista câteva zile în zona Întorsurii Buzăului, unul dintre polii frigului din România, supranumită şi “Mica Siberie” din cauza temperaturilor extrem de scăzute ce se înregistrează aici în fiecare an. Spre exemplu, pe 8 ianuarie 2015 la Întorsura Buzăului au fost minus 34,6 grade Celsius, iar pe 10 ianuarie 2017, minus 32 de grade Celsius. Oficial, cea mai scăzută temperatură înregistrată în ultima jumătate de secol în judeţul Covasna a fost de minus 35,8 grade Celsius în 8 februarie 2005, la Întorsura Buzăului, record care nu a mai fost atins din anul 1939.

Meteorologii informează că până pe 11 februarie vremea va fi deosebit de rece şi gerul persistent în nordul şi centrul ţării, mai exact în cea mai mare parte a Transilvaniei, Maramureșului și Moldovei. Sunt vizate 13 județe: Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Sibiu, Braşov, Covasna, Harghita, Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău şi Vaslui. Temperaturile minime pe timpul nopților și dimineților se vor situa între -25 și -18 grade. 

Publicitate
banner we radio