Ştiri locale

Cea mai „bătrână” autospecială ISU Covasna are peste 40 de ani. Jumătate din parcul auto are peste 15 ani vechime

Parcul auto al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Covasna este îmbătrânit,  jumătate dintre autospeciale având peste 15 ani vechime, iar cea mai veche peste 40, spune Lt. col. Adrian Simtea.

Într-o perioadă în care Inspectoratele de Poliție și Jandarmi de la nivel național au fost dotate cu mai multe autospeciale, prin grija Ministerului Afacerilor de Interne, în acest an în dotarea pompierilor covăsneni au intrat, deocamdată, doar o autospecială pentru descarcerare marca Mercedes Sprinter, un buldoexcavator și un camion marca Renault, care au fost operaționalizate la Târgu Secuiesc (prima), respectiv la Sfântu Gheorghe (celelalte două).

Publicitate

Deși extrem de necesară, investiția nu este suficientă. Dintre cele 14 autospeciale de stingere cu apă și spumă aflate în prezent în dotarea ISU Covasna, una are 41 de ani vechime, iar alte trei au 35, 30, respectiv 21 de ani vechime.  

„Parcul auto al unității noastre este unul destul de îmbătrânit, jumătate având peste 15 ani. Autspecialele de stins incendii sunt distribuite la subunitățile și punctele de lucru din Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Întorsura Buzăului, Brețcu și Baraolt. Avem în dotarea ISU Covasna 14 autospeciale de stingere cu apă și spumă, dintre care câte una din anii 1979; 1985; 1990; 1999; 2005 și 2006; 5 autospeciale din 2009; două autospeciale din 2013, respectiv o autospecială din 2016”, ne-a transmis inspectorul șef al ISU Covasna, Lt. col. Adrian Simtea.

Potrivit acestuia, autospecialele au inscripția „Apel unic de urgență 112” și „Pompierii”, iar cele care au intrat în dotarea Inspectoratului în urma unor programe de investiții sunt  colantate și cu un abțibild care amintește de proiectele respective.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio