Arena Sportiva
Ştiri locale

CCI Covasna doreşte să organizeze saloane auto internaţionale în viitoarea arenă sportivă din Sfântu Gheorghe

Conducerea Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Covasna doreşte să organizeze saloane auto internaţionale în viitoarea arenă sportivă din Sfântu Gheorghe care va fi finalizată în acest an, însă marele inconvenient îl reprezintă faptul că nici în municipiu şi nici în proximitate nu există suficiente locuri de cazare pentru oaspeţi, a declarat Edler Andras, preşedintele instituţiei.

Potrivit acestuia, noua arenă sportivă va fi una dintre cele mai moderne din ţară, iar aici vor putea fi organizate atât competiţii sportive, cât şi diverse evenimente economice, târguri şi expoziţii internaţionale. În opinia sa, cel mai mare impediment îl reprezintă faptul că municipiul Sfântu Gheorghe nu are suficiente spaţii de cazare în hoteluri şi pensiuni pentru participanţii la aceste evenimente.

Publicitate

„Eu, fiind şi administrator la Romexpo, am ridicat problema de a organiza evenimente şi în teritoriu, însă pur şi simplu nu avem capacitate de cazare. Vrem să organizăm un salon auto la Sfântu Gheorghe, vom avea posibilitate când va fi gata arena dinspre Miercurea Ciuc şi am şi discutat cu domnul primar să preluăm noi (CCI – n.r.) cumva partea asta de organizare de târguri, saloane. Dar nu avem capacitate de cazare. Dacă vin cei de la Jaguar sau Maserati unde îi cazăm, şi amintesc doar de două firme, dar dacă vorbesc despre un salon auto mare, ce fac, îi duc la Braşov sau ce”, a afirmat Edler Andras.

El a apreciat faptul că Primăria Sfântu Gheorghe a cumpărat în urmă cu câţiva ani un hotel cu zece etaje în centrul municipiului, pe care doreşte să îl reabiliteze şi să-l reintroducă în circuit.

Potrivit autorităţilor locale, lucrările la noua arenă sportivă din Sfântu Gheorghe, începute în 2014, se vor încheia în luna noiembrie a acestui an. Sala va avea o capacitate maximă de 3000 de locuri în tribune şi circa 450 de locuri de parcare pentru autoturisme şi autocare. Valoarea investiţiei se cifrează la peste 19 milioane de euro, banii fiind alocaţi din bugetul de stat prin Compania Naţională de Investiţii (CNI).

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio