Ştiri locale

Casa Iris şi Free Adventurer Bikers organizează o nouă ediţie „Cea mai frumoasă zi” pentru tinerii cu dizabilități din judeţul Covasna

Fundația Creștină Diakonia din Sfântu Gheorghe şi Asociaţia „Free Adventurer Bikers” organizează un nou eveniment dedicat persoanelor cu dizabilități. Sub genericul „Cea mai frumoasă zi”, acțiunea ajunsă în acest an la a 7-a ediție își propune să le ofere acestora o experiență unică și plină de adrenalină, modelul fiind preluat din Olanda.

Evenimentul va avea loc duminică, 25 septembrie când, la fel ca în edițiile trecute, o coloană de motociclete şi ATV-uri va transporta persoanele cu dizabilităţi, pornind din faţa „Casei Iris” din Sfântu Gheorghe, pe un traseu de aproape 20 de kilometri, până în localitatea Ariuşd, unde va avea loc o slujbă religioasă, iar înainte de întoarcerea în oraș participanții vor servi câte o porție de gulaş la ceaun.

Publicitate

„În anii anteriori au fost cel puţin 20-30 de persoane cu dizabilităţi din Sfântu Gheorghe şi împrejurimi care au participat, ştim că mai ales beneficiarii noştri de la Casa Iris o să fie prezenţi, ei abia aşteaptă să organizăm evenimentul. Cred că scopul acestui eveniment este unul bilateral, ca să zic aşa, pentru că vizează două grupuri-ţintă diferite: pe motociclişti şi persoanele cu dizabilităţi. Pe lângă faptul că aceste persoane se simt bine, este şi un eveniment social care sensibilizează opinia publică. De obicei avem prejudecăţi când vine vorba despre motociclişti, că arată dur, sunt îmbrăcaţi în costume din piele, şi aşa mai departe, dar oamenii pot vedea astfel o altă faţă a lor, putem arăta că pot fi blânzi, deşi arată dur. La ediţia precedentă cred că au fost în jur de 50 de motociclişti din Sfântu Gheorghe şi din Braşov, ne-au sunat chiar şi din Bucureşti că vor să vină, şi vin din ce în ce mai mulţi de la o ediţie la alta (…) Şi slujba religioasă de la final este deosebită, imaginea este de neuitat, cum persoanele cu dizabilităţi şi motocicliştii umplu acea biserică, este ceva fantastic”, ne-a spus Olcsvári Tünde, directoarea Casei Iris.

Membrii Asociației „Free Adventurer Bikers” s-au implicat de-a lungul anilor în mai multe campanii și acțiuni organizate pentru persoanele cu dizabilități, așa încât în ultimii ani s-au format legături frumoase și puternice.

„Deocamdată nu ştim câţi participanţi vom fi, doar în duminica evenimentului vom şti exact, pentru că depinde şi de vreme, dar sperăm să fim cel puţin 20-25 de motociclişti. Încet, încet facem din acest eveniment ceva din ce în ce mai frumos”, ne-a spus Szánthó Zoltán, reprezentantul Asociaţiei.

Acţiunea, organizată în parteneriat cu Asociaţia Culturală „László Ferenc” din Ariuşd, se va încheia cu o slujbă religioasă susţinută de preotul reformat Makkai Péter, care este şi secretarul de stat în Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio