Ştiri locale

Casa Iris din Sfântu Gheorghe a lansat înscrierile pentru Outsider Art, concursul dedicat persoanelor cu dizabilități

Fundaţia Creştină „Diakonia” din Sfântu Gheorghe va acorda, pentru al 11-lea an consecutiv, Premiul Casa Iris în cadrul concursului de creație artistică Outsider Art, înființat cu scopul de a descoperi și promova talente în rândul persoanelor cu dizabilități intelectuale.

Concurenții vor putea înscrie în competiție picturi, lucrări de grafică, plastică şi sculptură, până în data de 27 noiembrie, acestea urmând să fie evaluate de către un juriu profesionist condus de istoricul şi criticul de artă Réka Deuten-Makkai.

Publicitate

Participanții trebuie să aibă cel puțin 18 ani împliniți; să poată dovedi printr-un certificat medical că au o  dizabilitate mintală (copie a actului de încadrare în grad de handicap); și să trimită trei lucrări, dintre două cu teme la alegere, iar o a treia având ca temă „Nu înțeleg această lume”.

Conform regulamentului, lucrările trebuie să fie realizate cel puțin în format A4; pe pânză, hârtie sau carton; în aquarelă, acril, creioane colorate, pastel, ulei, cretă sau tuș; iar sculpturile pot fi realizate din lemn, piatră, metal, lut sau ghips.

Concurenții care participă la concursul de artă plastică vor trimite o singură lucrare şi fotografii ale altor două lucrări. Arta plastică nu poate fi obiect de folosință, cum ar fi un candelabru sau o scrumieră, precizează organizatorii, potrivit cărora, lucrările trebuie să fie terminate și să nu mai fi fost prezentate în public până la data competiției.

Lucrările trebuie să fie însoțite de formularul de înscriere (AICI) completat, într-un pachet cu mențiunea PENTRU CONCURS, la adresa Casei Iris din Sfântu Gheorghe, str. Lăcrămioarei nr.5.

Marele premiu: 2.000 de lei

Cele mai bune trei lucrări vor fi premiate în cadrul unei festivități ce va avea loc la începutul lunii decembrie, premiul cel mare fiind 2.000 lei, iar locurile 2 și 3 vor fi premiate cu 1.000 lei, respectiv 500 lei.

Detalii suplimentare și formularul de înscriere pot fi accesate pe site-ul: iriszhaz.blogspot.com, și pe pagina de Facebook a Fundației Casa Iris.

Toate lucrările înscrise în concurs vor fi expuse, data și locația vernisajului urmând să fie comunicate  pe  site-ul: http://iriszhaz.blogspot.com și  pe facebook.com/iriszhaz, iar cei interesați pot solicita mai multe informații fie telefonic, la numerele: 0267 315 560 și 0745 768 072, fie prin e-mail la adresa: iriszhaz@yahoo.com.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio