Ştiri locale

Caravana TIFF Unlimited revine în județul Covasna. Două seri cu filme premiate, la Castelul  Mikes din Zăbala

Caravana Filmelor TIFF Unlimited revine luna aceasta în județul Covasna pentru două seri de proiecții de filme în aer liber la castelul Mikes din Zăbala. Evenimentul va avea loc în zilele de 23 și 24 iulie, iar persoanele interesate își vor putea procura biletele la fața locului, înaintea proiecțiilor.

Potrivit organizatorilor, marți 23 iulie, de la ora 21:00, publicul va putea viziona filmul „Fără aer” / Elfogy a levegő (Dramă, Ungaria 2023, regia Moldovai Ágnes), inspirat din experiența reală a profesoarei Adela Stan, denunțată de părintele unui elev pentru că a recomandat un film despre viețile a doi poeți francezi din secolul al XIX-lea, Arthur Rimbaud și Paul Verlaine, părintele criticând relația fizică și emoțională dintre cei doi bărbați. Apelul profesoarei a declanșat o reacție în lanț care, treptat, i-a întors pe colegii și pe directoarea școlii împotriva ei.

Filmul a primit premiul pentru Cel mai bun film, Cel mai bun debut și Premiul FIPRESCI la Festivalul de Film de la Varsovia.

Miercuri, 24 iulie, de la ora 21:00, va fi proiectat filmul „Totul despre familia Lefkovics” / Lefkovicsék gyászolnak (Dramă/Comedie, Ungaria 2024, regia Ádám Breier), o poveste despre familie, traume și vindecare. Pelicula a obținut mai multe premii la Festivalurile Internaționale de Film și la cele ale Filmului Evreiesc organizate în SUA, și a primit Premiul FIPRESCI la Festivalul Internațional de Film de la Sofia, Bulgaria.

„Două filme fantastice sunt programate pe datele de 23 și 24 iulie. Bucurați-vă de Caravana Festivalului Internațional de Film Transilvania sub cerul senin de vară”, au transmis și reprezentanții Castelului Mikes / Zabola Estate.

Biletele costă 30 de lei pentru adulți și 25 de lei pentru elevi.

Caravana TIFF Unlimited este un proiect organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, Europa Cinemas și Centrul Național al Cinematografiei.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio