Ştiri locale

Candidatul PNL la Primăria Întorsura Buzăului, profesorul Silviu Popica, testat pozitiv COVID-19

Candidatul din partea PNL Covasna pentru fotoliul de primar al localității Întorsura Buzăului la alegerile locale din acest an a fost diagnosticat pozitiv COVID-19.

Silviu Popica este și cadru didactic la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului, iar unitatea de învățământ a fost trecută începând de miercuri în scenariul roșu pentru 14 zile, decizia fiind luată după ce ancheta epidemiologică a demonstrat că profesorul a predat la mai multe clase.

Președintele PNL Covasna, Olimpiu Floroian, ne-a precizat că în ultima parte a campaniei electorale, candidatul nu a mai participat la nicio activitate, fiind în izolare la domiciliu, așadar nu ar fi putut intra în contact cu alți membri ai partidului sau cu alegătorii.

„Pot să spun că Silviu Popica nu a intrat în contact cu elevi, a avut o activitate politică în ultima perioadă, fără să fie prezent la Liceu. Pot să spun că mai demult și-a luat zile libere și nu a participat nici la ultima fază a campaniei electorale”, ne-a precizat președintele PNL Covasna, Olimpiu Floroian.

Contactat telefonic, Silviu Popica ne-a confirmat diagnosticul, precizând că a luat decizia să fie testat după ce în urmă cu câteva zile și-a pierdut mirosul. Acesta a mai spus că se simte bine și nu are alte simptome.

„Eu sunt bine, am avut un singur simptom, nu am avut miros, între timp mi-a revenit și mirosul iar acum totul este în regulă. Mi-am făcut testare voluntar miercuri, nu mai simțeam mirosul dezinfectantului, am plecat direct la DSP și m-am testat, ca gest de corectitudine față de colegi și de elevi. Cu siguranță puteau fi alții cu acest simptom și să nu spună nimănui. În rest nu am avut absolut niciun simptom. Nu am mai predat de atunci, am intrat în izolare direct, nu am participat nici la ultima parte a campaniei electorale, acela a fost momentul în care m-am testat, autoizolat, și atât. Nu știu de unde aș fi putut lua, e imposibil, din magazin, de pe stradă, de oriunde puteam să iau. Și vă spun, la cum mi-am dat seama că se poate cu acest simptom să stai bine-mersi, să nu spui nimănui și să te plimbi printre oameni, deci puteam să iau de oriunde. Pur și simplu din corectitudine am făcut asta”, ne-a explicat Silviu Popica.

Marți seara, conducerea Inspectoratului Școlar Județean a transmis că Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului a fost trecut în scenariul roșu după confirmarea unui caz de coronavirus în rândul cadrelor didactice. Pe lângă acesta, și Liceul Teoretic „Nagy Mozes” din Târgu Secuiesc, o clasă a Liceului Economic „Berde Aron” din Sfântu Gheorghe, dar și mai multe grupe ale Grădiniței cu Program Prelungit „Gulliver“ din municipiu au intrat în scenariul roșu, iar elevii vor învăța exclusiv online în următoarele 14 zile după ce au fost depistate cazuri de COVID-19 în rândul elevilor și cadrelor didactice.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate