Info Trafic, Ştiri

Când va fi deschis oficial pasajul peste ocolitoarea Braşovului de la Sânpetru

Lucrările de amenajare a pasajului care va asigura legătura directă între municipiul Brașov și Drumul Județean 103 spre Sânpetru, peste ocolitoare, sunt aproape de final, scrie bizbrasov.ro. În prezent se lucrează la finisaje, montându-se ultimele indicatoare rutiere sau parapete de protecție. Înainte de a fi deschis traficului rutier, este necesar ca pasajul să și fie testat cu camioane încărcate, astfel ca să-i fie verificată strcutura de rezistență și să fie preîntâmpinate „surprizele”.

În conformitate cu datele prezentate de către Direcția Regională de Drumuri Brașov lucrarea ar urma să fie finalizată în data de 25 aprilie, când ar urma să fie deschis și traficul rutier. Investiția face parte dintr-un proiect mai amplu, respectiv cel de dublare la 2 benzi pe sens a tronsonului II al centurii Brașovului, care face legătura între DN 11 (Hărman) și DN 13 (Stupini). Din data de 12 decembrie 2016, Compania dee Drumuri a decis să deschidă traficul pe toate cele 4 benzi al tronsonului II și să restricționeze accesul direct din strada 13 Decembrie către DJ 103 pentru a putea amenaja rampele și bretelele de legătură cu acest pasaj. De atunci, din și înspre comuna Sânpetru se poate circula doar pe rute ocolitoare, respectiv cu ocol până la sensurile giratorii de la intersecția cu DN 11 (în direcția de mers spre Sânpetru) și de la intersecția cu DN 13 (pe ruta Sânpetru Brașov).

Publicitate

Lucrările de dublare a celui de-al doilea tronson au început încă din 7 august 2014, iar valoarea investiției este de 64,42 milioane de lei, contractul fiind atribuit asocierii de firme SC Viarom Construct, SC Beta Cops SRL şi SC Maxidesign SRL.

\"ocolitoare

Publicitate
banner we radio