Ştiri locale

Campionat de bowling între artişti, la aniversarea a 25 de ani a Teatrului independent „Osonó”

Teatrul independent „Osonó” din Sfântu Gheorghe, care aniversează 25 de ani de existenţă, va marca miercuri acest eveniment, printr-un campionat de bowling la care sunt invitaţi actorii tuturor teatrelor din oraş.

Managerul trupei, Fazakas Misi, a declarat că a mai organizat un eveniment asemănător în urmă cu cinci ani şi a decis să repete experienţa, deoarece a fost o „întâlnire constructivă şi o atmosferă pozitivă”, iar invitaţia a fost primită cu entuziasm de către toate cele cinci instituţii invitate, Teatrul „Andrei Mureşanu”, Teatrul de păpuşi „Cimborák”, Ansamblul de Dansuri „Háromszék”, Studio M şi Teatrul „Tamási Áron”.

Publicitate

„Ideea principală a evenimentului este jocul, experienţa comună şi intenţia ca membrii celor şase trupe să se întâlnească şi într-un astfel de mod ieşit din comun. Deoarece campionatul este un eveniment deschis tuturor celor interesaţi, este o posibilitate de întâlnire cu spectatorii, care pot vedea membrii trupelor în acest ‘rol’ neobişnuit”, a declarat Fazakas Misi.

Acesta a mai spus că programul de o oră şi jumătate va conţine şi interviuri şi va putea fi urmărit în direct, începând cu ora 16, pe pagina de Facebook a trupei Osono.

Potrivit acestuia, câştigătorul campionatului de acum cinci ani a fost Ansamblul de Dansuri „Háromszék”.

Teatrul „Osonó” şi-a început activitatea ca trupă şcolară la Liceul „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe, sub conducerea profesorului Salamon András, iar ulterior s-a transformat într-un teatru independent, format în jurul unui nucleu de tineri care i-au asigurat continuitatea.

Fazakas Misi a amintit că, de la înfiinţare şi până în prezent, în trupă au activat 164 de tineri, iar 52 dintre aceştia au rămas în „zona teatrului”, lucrând ca actori, regizori, dramaturgi, dansatori, coregrafi, scenografi sau tehnicieni.

De asemenea, în cele două decenii şi jumătate de activitate, Osono a produs 22 de spectacole, dintre care şase în coproducţie cu trupe din Thailanda, Maroc, Budapesta, Italia şi România şi a susţinut 1.333 de reprezentaţii, din care 1.068 în ultimii zece ani, în 300 de localităţi din 25 ţări de pe trei continente. Producţiile artistice şi proiectele educaţionale ale Teatrului Independent Osonó au câştigat 53 de premii naţionale şi internaţionale.

Programul aniversării trupei „Osonó” a mai cuprins reprezentaţii teatrale în formule diverse, de la teatru clasic până la teatru-forum în săli de clasă, tabere, precum şi ateliere destinate tinerilor pasionaţi de teatru.

Prima reprezentaţie din acest şir de evenimente a avut loc pe 11 februarie, la Teatrul „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe, cu spectacolul documentar „Chipul din oglinda apei”, cea mai populară producţie a trupei, care de la premiera din 2011 a fost jucat de peste 500 de ori în ţară şi străinătate.

(Agerpres)

 

Publicitate
Publicitate
banner we radio