Ştiri locale

Campanie inedită a Centrului de Transfuzii Sanguine Covasna: „Ai nevoie de o idee de cadou? Dăruiește viață – Donează sânge!”

În pragul sărbătorilor de iarnă, Centrul de Transfuzii Sanguine din Sfântu Gheorghe îi invită pe covăsneni să dăruiască viață. Persoanele care încă nu au găsit cadoul perfect de Crăciun sunt invitate să doneze sânge pentru a salva vieți.

„Sărbătorește alături de noi donând sânge! Dăruind vei dobândi speranță! Sănătatea este de neprețuit”, este unul dintre îndemnurile reprezentanților Centrului.

Publicitate

„Ai nevoie de o idee de cadou? Dăruiește viață!”, transmit aceștia într-o postare pe Facebook.

Sunt așteptați să doneze, indiferent de grupa sanguină, toți cei care au vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, peste 55 kg, tensiunea arterială maximă până în 200 mmHg, iar cea minimă până în 100 mmHg, care nu au boli cronice și nu au luat medicamente în ultimele două săptămâni. Pot dona inclusiv persoanele vaccinate anti-COVID.

Participanților le este interzis să consume alcool cu 48 de ore înainte de donare, iar fumatul este interzis cu două ore înainte și după donare.

Donatorii se pot prezenta la Centrul de Transfuzii Sanguine din Sfântu Gheorghe (strada Banki Donat nr. 15), în fiecare zi lucrătoare, între orele 08:00-12:00.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio