Ştiri locale

Campanie de vaccinare anti-COVID-19 la Turia. Localnicii au o săptămână să anunţe ce tip de vaccin doresc

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Covasna continuă campania de vaccinare anti-COVID-19 în localităţile din mediul rural.

În data de 19 august, între orele 16:00-19:00, echipele de vaccinare vor fi prezente la Căminul Cultural al comunei Turia, unde vor fi administrate serurile produse de Pfizer şi Johnson&Johnson. Turia este una dintre cele mai slab vaccinate localităţi din judeţul Covasna, sub 5% din populaţia comunei fiind imunizată împotriva COVID-19.

Publicitate

Primăria comunei anunţă într-o postare pe Facebook că îi roagă pe cei interesaţi să se programeze pentru vaccinare la numărul de telefon 0741 139 835, şi să precizeze ce tip de vaccin doresc să le fie administrat.

Campania de vaccinare mobilă din mediul rural a fost anunţată de conducerea DSP Covasna încă de la începutul lunii iunie, fiind în plan, pentru început, acţiuni în localităţile Turia, Belin, Boroşneu Mare, Vârghiş, Aita Mare şi Dalnic, acolo unde localnicii nu au nici centre de vaccinare şi nici posibilitatea de a se deplasa în localităţile unde acestea au fost amenajate.

În timpul acţiunii, personalul medical va discuta cu locuitorii pentru a le răspunde la întrebările legate de vaccinarea şi efectul de protecţie al vaccinului.

Intenţia autorităţilor este de a ajunge cu echipe mobile în toate localităţile din judeţ.

Conform paginii Ro Vaccinare, comuna Turia are 4,99% din populaţie vaccinată, faţă de 4,55% în urmă cu o lună, depăşind doar localităţile Vâlcele (4,59 faţă de 4,36% în urmă cu o lună) şi Belin (4,51% faţă de 4,29% în urmă cu o lună).

(Ioana Ardeleanu)

Foto arhiva

Publicitate
Publicitate
banner we radio