Ştiri locale

Campania de screening pentru depistarea cancerului de col uterin în rândul personalului medical, prelungită cu o lună

Campania de screening gratuit pentru depistarea cancerului de col uterin, „Halatul alb – puterea exemplului”, adresată angajatelor spitalelor publice și private din Regiunea Centru, a fost prelungită cu încă o lună.

Sub genericul: „Dacă vrei schimbare, începe cu tine! Testează-te, fii TU exemplu!”, campania a fost lansată de Spitalul Clinic Județean de Urgență din Târgu Mureş în luna iulie a acestui an, în completarea programului de screening derulat în județele din Regiunea Centru, inclusiv în județul Covasna, și se va încheia pe 30 septembrie.

Scopul proiectului este de a încuraja personalul feminin cu vârste cuprinse între 24 și 64 de ani, angajat în unitățile sanitare afiliate proiectului, să se testeze gratuit, devenind astfel un exemplu pentru cât mai multe femei.

„Campania HALATUL ALB – Puterea exemplului! se derulează în toate spitalele afiliate proiectului, oferind personalului feminin posibilitatea de a se testa GRATUIT în cadrul unității sanitare în care îşi desfășoară activitatea, fiind, totodată, un exemplu pentru a determina cât mai multe femei din regiunea Centru să participe la testare Babeş Papanicolaou şi HPV.  Întreabă la tine în spital unde se face testarea!”, transmit inițiatorii programului.

În ceea ce privește angajatele spitalelor publice şi private neafiliate proiectului, acestea se pot programa la testare în oricare centru de recoltare din regiune. Lista centrelor de recoltare este disponibilă AICI.

Campania se derulează în cadrul programului „Prevenție și depistare precoce a cancerului de col uterin, regiunea Centru”, al cărui obiectiv este creșterea numărului beneficiarelor de programe de sănătate, screening, diagnostic și tratament.

În luna iulie s-a împlinit un an de când judeţul Covasna este parte a primei rețele de screening din România finanțată din fonduri europene. În prezent, la nivelul județului funcţionează o reţea de screening în cadrul Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe şi 4 centre de recoltare, dintre care două organizate la nivelul secţiilor exterioare ale Spitalului de Recuperare Cardiovasculară Covasna, şi alte două la Spitalul Municipal Târgu Secuiesc.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio