Ştiri locale

Bugetul Spitalului Judeţean, majorat cu 7 milioane lei. Banii, folosiţi pentru aparatură şi lucrări de reabilitare şi extindere

Bugetul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Sfântu Gheorghe a fost suplimentat cu 7,06 milioane lei, banii alocaţi de Ministerul Sănătăţii urmând să fie folosiţi pentru dotarea cu aparatură şi pentru lucrări de reabilitare şi modernizare a infrastructurii, informează Consiliul Judeţean Covasna.

Potrivit sursei citate, 3.065 milioane de lei sunt prevăzuţi pentru achiziţionarea de aparatură şi echipamente medicale, iar restul de 4 milioane de lei vor fi utilizaţi pentru renovarea clădirii vechi a spitalului, precum şi pentru extinderea acestui corp în vederea asigurării serviciilor de spitalizare de zi.

„Suma acordată va acoperi costul lucrărilor planificate până la sfârşitul verii, urmând ca, în septembrie să aibă loc o nouă rectificare bugetară. Clădirea, care adăposteşte secţiile de medicină internă, nefrologie, oftalmologie şi neurologie, va fi nu numai modernizată, ci şi extinsă cu o aripă nouă. Cele 126 de paturi actuale vor fi înlocuite cu 161 de paturi în secţii”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio