Ştiri locale

Bugetul Consiliului Judeţean Covasna, 65 milioane de euro – mai mic decât anul trecut

Bugetul Consiliului Judeţean Covasna, aprobat joi, în şedinţă ordinară, însumează peste 300 de milioane de lei, adică aproape 65 de milioane de euro, şi este mai mic decât cel de anul trecut.

Publicitate

Vicepreşedintele CJ Covasna, Henning Laszlo, a declarat că, anul trecut, bugetul consolidat a fost de peste 346,5 milioane de lei, cel mai mare din ultimii patru ani, în timp ce anul acesta este de 313,2 milioane de lei.

Potrivit acestuia, peste 42% din suma prevăzută la capitolul Cheltuieli de funcţionare a fost alocată Asistenţei sociale.

El a menţionat că instituţia va continua Programul de modernizare a localităţilor, urmărind să „crească potenţialul localităţilor mici de atragere şi păstrare a populaţiei în mediul rural, îndeosebi a tinerilor”.

În context, Henning a mai menţionat serie de programe multianuale derulate în ultimii zece ani de Consiliul Judeţean Covasna care au contribuit la creşterea calităţii vieţii comunităţilor din mediul rural, cum ar fi crearea de noi locuri de joacă pentru copii, reabilitarea şi modernizarea cabinetelor medicale, căminelor culturale, bazelor sportive şi bibliotecilor rurale.

De asemenea, vicepreşedintele CJ Covasna a precizat că, pe lista de investiţiilor, se află, printre altele, reabilitare drumului interjudeţean Covasna-Harghita, precum şi celui Covasna-Braşov, extinderea secţiei UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, reabilitarea Muzeului Naţional Secuiesc şi a castelui Miko din Olteni, precum şi modernizarea DJ 121A Boroşneu Mare-Întorsura Buzăului, prin Programul PNDL.

Henning Laszlo a arătat că printre planurile Consiliului Judeţean Covasna se mai numără dezvoltarea infrastructurii de apă şi canalizare în toate localităţile din judeţ până în anul 2030 şi construirea unui drum expres care să facă rapid legătura cu viitorul aeroport civil de la Ghimbav-Braşov.

(Agerpres)

Publicitate