Ştiri locale

Bugetul CJ Covasna a fost majorat. Președintele Tamás Sándor: „Putem încheia fără probleme anul, indiferent ce se va întâmpla”

Bugetul Consiliului Județean (CJ) Covasna a fost majorat cu 715.000 de lei, sumă care va asigura întregirea fondului de rezervă la dispoziția autorității executive, dar și cheltuielile pentru funcționarea aparatului de specialitate al instituției până la încheierea anului financiar curent.

Președintele CJ Covasna, Tamás Sándor, a declarat că majorarea este importantă întrucât instituția pe care o conduce dispune în prezent de fondurile necesare pentru ca toate instituțiile subordonate să poată încheia anul curent „fără probleme, indiferent ce se va întâmpla”.

Publicitate

„Am introdus în buget încă 715.000 lei din redevențe miniere, conform legislației în vigoare. Această sumă nu era prevăzută la începutul anului când am proiectat bugetul dar, din fericire, în această toamnă am putut majora bugetul.  Este foarte important, nu doar de dragul sumei pe care am introdus-o, ci și pentru faptul că avem toți banii asigurați ca să putem încheia fără probleme anul financiar 2022 din care mai sunt încă 40 de zile. Indiferent ce se va întâmpla, pot să raportez că putem închide anul fără probleme, atât la spital, cât și în sistemul social, în sistemul de protecția copiilor, pentru că avem banii asigurați în rezerva bugetară”, a explicat Tamás Sándor.

La începutul lunii noiembrie, acesta declara că instituția pe care o conduce a rămas „cu casieria goală”:  „Bugetul nostru se compune din două părți: secțiunea de dezvoltare și secțiunea de funcționare. În secțiunea de dezvoltare avem bani ca să putem finanța lucrările pe care le-am inițiat sau urmează să le inițiem, însă acolo sunt probleme juridice ca să ajungi corect și concret unde trebuie. La secțiunea de funcționare sunt probleme, le-am rezolvat până acum, însă avem casieria goală. Nu avem probleme financiare cotidiene, dar dacă se ivește o problemă în următoarele săptămâni, s-ar putea să nu știm ce să facem”.

Conform majorării aprobate joi de către consilierii județeni, în ședința ordinară a lunii noiembrie, 310.000 lei vor fi utilizați pentru asigurarea necesarului de finanțare a cheltuielilor pentru funcționarea aparatului de specialitate, iar diferența (405.000 lei) va intra în fondul de rezervă bugetară.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio