Sport

Brazilia pleacă acasă! Franţa – Belgia, prima semifinală de la Mondialul de Fotbal

Europa a câştigat duelul de vineri cu America de Sud, la Cupa Mondială din Rusia, şi astfel, pentru a cincea oară în istoria competiţiei, semifinalele vor fi o afacere între echipele de pe Bătrânul Continent.

Franţa şi Belgia sunt formaţiile care şi-au făcut loc în semifinalele Campionatului Mondial. Uruguay şi Brazilia pleacă acasă. Sâmbătă se decid şi celalte semifinaliste, în meciurile Suedia – Anglia şi Rusia – Croaţia.

Publicitate

Naţionala Franţei a învins, vineri, la Nijni Novgorod, cu scorul de 2-0 (1-0), selecţionata Uruguayului şi s-a calificat în semifinale. Raphael Varane 41′ şi Griezmann 61′, cel din urmă după o gafă incredibilă a lui Muslera, au marcat golurile învingătorilor.

Belgia a câştigat cu 2-1 meciul cu Brazilia şi e în semifinalele Mondialului. „Diavolii roşii” au făcut meciul perfect în faţa cvintuplei campioane mondiale, considerată principala favorită la titlu, şi s-au impus prin autogolul marcat de Fernandinho (13) şi reuşita lui Kevin De Bruyne (31), în timp ce pentru Selecao a înscris Renato Augusto (76).

Cele 26 de şuturi ale Braziliei (9 pe poartă) au fost insuficiente măcar pentru a egala şi Belgia va juca a doua sa semifinală de Cupă Mondială din istorie, după cea din 1986.

Brazilia nu pierduse niciunul din ultimele sale 16 meciuri oficiale, în timp ce Belgia a ajuns la 24 de partide consecutive fără eşec.

 

Publicitate
banner we radio