Ştiri locale

Bilanţul minivacanţei: două accidente şi mai multe infracţiuni la regimul circulaţiei

Accidente rutiere – două evenimente, ambele cu urmări ușoare

Luni dimineață, în jurul orei 11:00, un bărbat de 32 de ani din Zagon, care circula pe bicicletă, s-a dezechilibrat și a căzut pe partea carosabilă, suferind leziuni ușoare. Acesta a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale și i s-a recoltat o probă biologică de sânge, pentru a se stabili dacă era sau nu sub influența băuturilor alcoolice la momentul producerii evenimentului. În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Publicitate

Tot luni, în jurul orei 20:00, pe drumul ce face legătura între stațiunea Sugaș Băi și municipiul Sfântu Gheorghe, a avut loc un eveniment rutier în urma căruia o persoană a fost rănită ușor. În acest caz, un tânăr în vârstă de 25 de ani, care conducea un autorurism deși era sub influența băuturilor alcoolice, a pierdut controlul asupra direcției de mers pe fondul vitezei neadaptate, și a lovit un cap de pod, apoi a părăsit partea carosabilă. Un bărbat de 27 de ani, pasager pe locul din dreapta față, a suferit răni ușoare în urma acestui eveniment. Conducătorul auto a fost testat cu etilotestul, rezultatul indicând o alcoolemie de 1,37 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Infracțiuni la regimul circulației constatate de polițiști

La data de 11 august 2017, polițiștii au oprit un autoturism pe  strada 1 Decembrie 1918 din Sfântu Gheorghe, la volan fiind identificat un tânăr de 26 de ani din comuna Bodoc. Din verificările efectuate s-a constatat că acesta nu era posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule și este cercetat în continuare pentru conducere fără permis.

Pe numele unui bărbat de 42 de ani, din județul Botoșani, a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice după ce, în noaptea de vineri spre sâmbătă, a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. În urma testării cu etilotestul s-a stabilit că acesta avea o alcoolemie de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltare de probe biologice de sânge, iar pe numele său a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Duminică seară, în jurul orei 23:40, polițiștii din Ozun au identificat un tânăr de 25 de ani care conducea, pe DJ 103B, un ansamblu de vehicule format dintr-un tractor și o remorcă ce nu era înmatriculată. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o alcoolemie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere sub influența băuturilor alcoolice și tractarea unei remorci neînmatriculate.

Luni, în jurul orei 17:00, polițiștii au oprit, pe raza municipiului Târgu Secuiesc, un autoturism condus de către un bărbat de 61 de ani. Acesta a fost testat cu etilotestul, rezultatul indicând o acloolemie de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea determinării îmbibației alcoolice, iar în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Un alt bărbat este cercetat penal după ce, duminică seară, în timp ce conducea un autoturism pe raza orașului Covasna, fiind sub influența băuturilor alcoolice, a piedrut controlul și a intrat în șanțul de pe marginea drumului. Acesta a refuzat testarea cu etilotestul și inclusiv recoltarea de probe biologice de sânge. În consecință, pe numele lui a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru refuzul de a se supune recoltării de probe biologice de sânge în vederea deteminării îmbibației alcoolice.

Polițiștii din Ozun au identificat, pe raza localității Bicfalău, un bărbat de 30 de ani care conducea o motocicletă, deși autorizația provizorie de circulație avea termenul de valabilitate expirat. Pe numele său a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de conduce a unui autovehicul neînmatriculat.

Un bărbat a rămas pieton după ce a trecut pe roșu la semafor

Sâmbătă, în jurul orei 16:30, polițiștii din Sfântu Gheorghe aflați în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, au observat în trafic un autoturism al cărui conducător nu a respectat semnificația culorii roșii a semaforului de pe strada 1 Decembrie 1918, continuându-și deplasarea dinspre gară către zona centrală a orașului. Echipajul de poliție a procedat la oprirea regulamentară a acestuia, dispunându-se sancționarea contravențională cu amendă în cuantum de 580 de lei și, totodată, reținerea permisului de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 30 de zile.

Compartimentul Relaţii Publice

Agent principal de poliție Tolvaj-Marin Nicoleta

Publicitate
banner we radio