Ştiri locale

Bilanţ zilnic COVID: 40 de cazuri noi în judeţul Covasna. Toate paturile de la ATI COVID sunt ocupate la Spitalul Judeţean Sfântu Gheorghe

Toate cele 10 paturi ale secției de Terapie Intensivă Covid de la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe sunt ocupate, iar conducerea unității medicale face un nou apel prin care îi roagă pe pacienți să nu mai aștepte până în ultimul moment să se prezinte la medic, majoritatea ajungând în stare gravă direct pe această secţie.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat bilanţul privind situaţia cazurilor de coronavirus din ultimele 24 de ore. În judeţul Covasna numărul total al cazurilor confirmate de la începutul pandemiei a crescut la 6295 astăzi, un plus de 40 de cazuri faţă de ieri, despre care însă nu sunt comunicate detalii.

Publicitate

Rata de incidenţă la nivelul judeţului Covasna a ajuns astăzi la 1,24 la mia de locuitori, în creştere faţă de zilele trecute. În Sfântu Gheorghe rata de incidenţă a ajuns la 2,50 la mia de locuitori, de asemenea în creştere faţă de perioada precedentă.

Managerul Spitalului Judeţean, András-Nagy Róbert, a declarat că există mai multe scenarii pentru situația în care numărul pacienților infectați, care au nevoie de terapie intensivă, va crește, iar la nevoie poate fi suplimentat numărul de paturi. Potrivit acestuia, în cel mai negru scenariu activitatea spitalului va fi reorganizată astfel încât o parte din blocurile operatorii să fie transformate în terapie intensivă.

„Noi ne concentrăm să asigurăm locuri suficiente pentru pacienții din județul Covasna. Zilnic ne gândim, reorganizăm, regrupăm numărul de paturi. Dacă va fi cazul, luăm în considerare și varianta ca blocurile operatorii să fie transformate în Terapie Intensivă”, a precizat András-Nagy Róbert.

Acesta a precizat că şi în situaţia în care capacitatea de cazare a pacienţilor cu forme grave este mărită, problemele cele mai mari rămân numărul insuficient de specialişti care să se ocupe de tratarea acestora, dar şi faptul că anumite activităţi, precum operaţiile sau terapia non-Covid, ar avea de suferit.

Medicii se tem că situaţia de la începutul pandemiei, când numărul infectărilor şi al pacienţilor cu foprme grave a dus la blocarea spitalelor, s-ar putea repeta în scurt timp.

Marți dimineață, în secțiile Spitalului Județean din Sfântu Gheorghe, se aflau în total 39 de pacienți diagnosticați cu COVID-19, cifra fiind în creștere față de săptămâna precedentă când numărul acestora era de 34.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio