Ştiri locale

Bilanţ Spitalul Judeţean Sfântu Gheorghe: 96 de pacienţi internaţi pe secţiile COVID, dintre care 14 la Terapie Intensivă

Un număr de 84 de pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 şi alţi 12 suspecţi se află în prezent internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, printre aceştia din urmă fiind şi un copil cu vârsta sub 9 ani.

Conform datelor prezentate de conducerea unităţii medicale, miercuri, la secţia de Terapie Intensivă se aflau internaţi doi pacienţi suspecţi de infecţia cu virusul SARS-CoV-2, şi alţi 12 pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 în stare critică, 5 dintre aceştia din urmă fiind ventilaţi.

Publicitate

„Astăzi, 25 noiembrie, avem un număr total de 84 de pacienţi confirmaţi cu infecţie SARS-CoV-2 şi 12 pacienţi suspecţi. 10 dintre pacienţii suspecţi, printre care şi un copil de până în 9 ani, sunt trataţi la secţia de Pneumologie, respectiv doi pacienţi suspecţi sunt la Terapie Intensivă. La secţiile de Boli infecţioase şi Nefrologie Covid avem un număr total de 66 de cazuri, din care 7 sunt la Nefrologie. La secţia de Chirurgie Covid avem 6 cazuri, dintre care 3 sunt preluate din judeţul Braşov. Cum spuneam, la ATI sunt două cazuri suspecte în stare critică pentru care aşteptăm rezultatul testelor în cursul zilei de astăzi, dar pe lângă aceste două cazuri avem în stare critică 12 cazuri, din care 5 sunt deja pe aparat de ventilaţie noninvazivă. În momentul de faţă nu avem niciun caz în stare critică şi intubat”, a precizat managerul spitalului, Andras-Nagy Robert.

Potrivit acestuia, în ultima săptămână au fost externaţi 58 de pacienţi diagnosticaţi anterior cu COVID-19, iar alte 9 persoane care se aflau internate în Spital şi-au pierdut viaţa în urma complicaţiilor cauzate de infecţia cu virusul SARS-CoV-2.

Potrivit directorului medical al Spitalului, dr. Roşu Matyas, decesele au survenit în urma unor insuficienţe respiratorii grave, date de pneumonia COVID bilaterală.

„Cei 9 pacienţi decedaţi au avut vârste cuprinse între 60 şi 84 de ani, toţi au suferit şi de diferite comorbidităţi, au fost pacienţi cu accidente vasculare cerebrale, infarcte miocardice, stenturi cardiace sau cu diabet zaharat”, a precizat dr. Roşu Matyas.

Acesta a mai declarat că majoritatea pacienţilor internaţi la secţia de Boli infecţioase sunt în stare gravă şi necesită oxigenoterapie.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio