Ştiri locale

Bilanţ Prefectura Covasna: 870 de cazuri active în judeţ. 85 de persoane vindecate de COVID-19 în ultimele 24 de ore

Din punct de vedere epidemiologic, astăzi 16 noiembrie 2020, la nivelul jud. Covasna situația este următoarea:

Potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, până astăzi, au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 3289 de persoane. În ultimele 24 de ore au fost confirmate 37 de noi cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

Publicitate

Dintre persoanele confirmate, potrivit raportării Direcției de Sănătate Publică Covasna din data de 16 noiembrie 2020, un număr de 2333 de persoane au fost vindecate, iar alte 86 de persoane au decedat.

De la ultimul comunicat, pentru că au respectat recomandările medicilor și specialiștilor, 85 de persoane au fost vindecate.

În conformitate cu prevederile Legii nr.136 din 2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice, în situații de risc epidemiologic și biologic, în prezent sunt în izolare instituționalizată în unități spitalicești, un număr de 119 persoane.

În vederea prevenirii răspândirii COVID-19, autoritățile au dispus ca alte 1122 de persoane suspecte de a fi infectate cu virusul SARS-CoV-2, să stea în carantină la domiciliu ori la locația declarată, aflându-se sub supraveghere medicală.

Numărul testelor prelucrate până în acest moment pentru județul Covasna este de 26964 de teste (în ultimele 24 de ore au fost efectuate 13 teste).

Potrivit datelor transmise de DSP Covasna, la nivelul jud. Covasna incidența cumulată a cazurilor de infectare (fără focare) pentru ultimele 14 zile este de 3,38/1000 de locuitori.

Precizăm că astăzi, pentru un număr de 34 de localități ale județului, incidența cumulată pe ultimele 14 zile(fără focare), a depășit 3/1000 de locuitori. Aceste localități sunt Sf. Gheorghe, Aninoasa, Arcuș, Baraolt, Brădet, Brăduț, Brateș, Calnic, Căpeni, Chichiș, Chilieni, Comandău, Coșeni, Covasna, Dobolii de Jos, Ilieni, Lunga, Lutoasa, Micfalău, Micloșoara, Moacșa, Olteni, Pachia, Păpăuți, Poian, Racoșul de Sus, Sâncraiu, Surcea, Tălișoara, Secuiesc, Țufalău, Vâlcele, Valea Scurtă și Zoltan.

De asemenea, la această dată, un nr. de 24 de localități au incidența cumulată/ultimele 14 zile (fără focare) între 1,5 – 3/1000 locuitori, 13 localități au incidența cumulată/ultimele 14 zile (fără focare) sub 1,5/1000 de locuitori iar 51 de localități nu au niciun caz pozitiv.

Menționăm că datele prezentate sunt în dinamică și se pot schimba de la o oră la alta.

Instituția Prefectului – Județul Covasna face un apel către toți locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și măsurile stabilite de autorități pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Mulțumim tuturor celor care manifestă un comportament responsabil!

(Cancelaria Prefectului)

Publicitate
banner we radio