Ştiri locale

Bilanţ IPJ Covasna: Amenzi de aproape 80.000 de lei, dar şi 28 de arme și aproape 3.500 de bucăți de muniție confiscate anul trecut

Polițiștii covăsneni de la Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au aplicat amenzi în valoare de 79.300 de lei, în urma celor 85 de controale derulate anul trecut pe raza județului, fiind indisponibilizate 28 de arme de foc și a aproximativ 3.460 de bucăți de muniție de diferite calibre. Totodată, a fost indisponibilizată o cantitate de 140 de litri de deșeuri periculoase și 76,5 kilograme de articole pirotehnice, potrivit unui bilanț al IPJ Covasna pe anul 2023.

„Poliţiştii serviciului au organizat, desfășurat şi îndeplinit cu succes activități în cadrul a 85 de acţiuni pe linie de arme (arme și muniții și braconaj cinegetic), pe linie de explozivi și pe linie de substanțe periculoase. În cadrul acestor acțiuni au fost efectuate 966 de controale pe liniile de muncă specifice, au fost constatate 34 de infracțiuni și au fost aplicate 52 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 79.300 de lei”, se arată în bilanțul IPJ Covasna.

În luna ianuarie a acestui an, într-un răspuns la solicitarea We Radio, reprezentanții IPJ Covasna au transmis că, la nivelul județului, un număr de 1.317 persoane fizice dețin arme, din care 869 letale şi neletale, iar 448 doar arme neletale. Totodată, 35 de persoane juridice dețin arme letale şi arme neletale, din care 14 gestionari de fonduri de vânătoare; 11 ocoale silvice; o firmă de pază și doi armurieri autorizați.

Pe parcursul anului trecut au fost emise 101 autorizații de procurare pentru arme letale și neletale; 26 de permise de armă și 4 avize de port armă şi gestionare de arme și muniții. Tot pe parcursul anului trecut, față de 8 persoane s-a început urmărirea penală, fiind cercetate pentru deținere ilegală de muniție, arme letale şi neletale, fapte sancţionate de Cod Penal.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio