Ştiri locale

Bilanţ: Aproape 60 de covăsneni dați dispăruți anul trecut. Mai mult de jumătate erau minori

58 de covăsneni, dintre care 35 minori, au fost dați dispăruți anul trecut în județul Covasna după ce au plecat în mod voluntar de la domiciliu, sau din custodia unor instituții, și nu s-au mai întors.

Cifrele sunt în ușoară creștere față de anul anterior, atât în cazul minorilor, cât și în cel al adulților, în 2020 fiind înregistrate 54 de sesizări, dintre care 26 se refereau la minori plecați de acasă, potrivit datelor IPJ Covasna.

Publicitate

Aceeași sursă precizează că toate sesizările din ultimii doi ani privind plecarea de la domiciliu a unor minori au fost soluționate cu găsirea persoanelor dispărute. Din păcate, trei dintre adulții dați dispăruți de familii sau cunoscuți au fost găsiți decedați.

„O persoană de sex masculin în vârstă de 77 ani, care a fost reclamată ca fiind dispărută din localitatea Târgu Secuiesc, în data de 23.12.2020 a fost identificată decedată pe raza aceleiași localități. O persoana de sex feminin în vârstă de 80 de ani a fost reclamată la data de 03.01.2021 ca fiind dispărută de pe raza localității Ghidfalău, și a fost identificată decedată pe raza aceleiași localități. O persoană de sex masculin, în vârstă de 42 ani, care a fost reclamată ca fiind dispărută din localitatea Sânzieni, în data de 11.07.2021, a fost identificată decedată  pe raza localității Sânzieni”, se arată într-un răspuns al IPJ Covasna, la solicitarea We Radio.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio