Ştiri locale

Biblioteca Județeană „Bod Péter” poate fi găsită pe o aplicație mobilă pentru pasionații de lectură

Biblioteca Județeană „Bod Péter” din Sfântu Gheorghe poate fi găsită acum şi pe o aplicație mobilă care le permite utilizatorilor, printre altele, să acceseze direct catalogul online, dar și să gestioneze mai multe permise de bibliotecă în același timp, oferind o soluție simplă persoanelor care sunt înscrise la mai multe biblioteci, sau celor care gestionează și permisele altor membri ai familiei (copii, de exemplu).

Aplicația Qulto eCard este disponibilă în limbile română, maghiară și engleză și poate fi descărcată gratuit din App Store sau Google Play Store. Utilizatorii pot căuta în catalogul online, pot face rezervări de titluri sau prelungiri pentru împrumuturile curente, pot verifica termenul de restituire și datoriile către bibliotecă. De asemenea, aplicația trimite notificări cu privire la data de expirare a împrumuturilor curente, iar utilizatorii au opțiunea de a căuta cea mai apropiată filială, cu ajutorul unei hărți incorporate.

Publicitate

„Dacă ați citit deja cărțile primite de Crăciun, v-ați plictisit eventual de toate cărțile de până acum ale autorului preferat, căutați o lectură mai palpitantă, ori, dimpotrivă, după prea multe romane polițiste doriți să vă cufundați în romantismul timpurilor trecute, vizitați-ne! Colecția bibliotecii noastre se mărește constant și ne străduim să vă aducem cele mai noi și mai captivante cărți. Rubrica Titluri noi în colecție de pe site-ul nostru (AICI) este reînnoită și actualizată treptat, și găsiți semnale despre cele mai noi volume achiziționate, cu o scurtă descriere despre cărțile respective. Site-ul nostru poate fi accesat și de pe telefonul mobil, așa că în timp ce călătoriți cu autobuzul, ori stați la rând, sau doar așa, ca să mai treacă timpul, puteți naviga cu ușurință printre noutățile noastre. Dacă vă atrage atenția o anumită carte, după descrierea acesteia găsiți un link pe care dacă îl accesați, puteți verifica disponibilitatea în biblioteca noastră a cărții respective. Iar cu ajutorul aplicației mobile Qulto E-card, recent implementat de către noi, puteți rezerva cartea”, transmit reprezentanții Bibliotecii Județene, care mai precizează că, o dată la două săptămâni, pe pagina de Facebook a instituției vor posta selecția coperților unor cărți pentru copii și adulți.

Stație de încărcare a telefoanelor și laptopurilor pentru clienții bibliotecii

Tot de curând, în apropierea secției de împrumut pentru copii, utilizatorii Bibliotecii Județene au la dispoziție o stație de încărcare a telefoanelor, laptopurilor sau a altor dispozitive similare, disponibilă gratuit în primele 30 de minute.   

„S-a descărcat telefonul, laptopul sau alt dispozitiv similar? Ați uitat acasă încărcătorul? Problemă rezolvată, dacă sunteți în vizită la noi! În biblioteca noastră, la etajul întâi, vizavi de intrarea Secției de împrumut pentru copii avem o stație de încărcare Mr. Charge – un serviciu urban de închiriere baterii externe, primele 30 de minute fiind gratuite. Încărcați bateria în timp ce dvs. sau copilul, nepotul, însoțitorul dvs. alege o carte din colecția noastră, în timp ce citiți cele mai noi ziare și reviste, sau efectuați lucrări de cercetare în sala de lectură, sau chiar puteți lua bateria externă cu dvs. Aceasta se poate returna la orice stație Mr. Charge”, transmit reprezentanții Bibliotecii.

Utilizatorii Bibliotecii care doresc să își încarce dispozitivele „din mers” trebuie să scaneze un cod QR disponibil la stația de încărcare, să descarce aplicația Mr. Charge și să selecteze metoda de plată, urmând să primească o baterie externă care va putea fi ulterior returnată la sediul bibliotecii.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio