Ştiri locale

Bariera plutitoare care colectează deşeurile de pe Râul Olt s-a rupt din nou, la o zi după ce a fost remontată

Bariera plutitoare pentru colectarea deşeurilor pe râul Olt lângă Sfântu Gheorghe s-a rupt din nou, la doar o zi după ce fusese remontată. Bariera a fost amplasată iniţial în urmă cu aproape doi ani de reprezentanţii Fundaţiei Comunitare Covasna şi cei ai Asociaţiei „Mai Mult Verde”, în cadrul campaniei de ecologizare „Oltul cu apele curate”.

Anul trecut, la finalul lunii mai, bariera a fost demontată după ce s-a rupt, iar timp de mai multe luni s-au căutat soluţii pentru a putea fi reparată, însă din cauza faptului că are dimensiuni foarte mari, a fost nevoie de ajutor logistic pentru împachetarea şi transportul ei către o firmă care să o repare.

Publicitate

Reprezentanții Fundației Comunitare Covasna au transmis vineri, într-o postare pe Facebook însoțită de mai multe imagini de la fața locului, că bariera poate fi montată la loc. O zi mai târziu, însă, aceștia au revenit și au transmis că bariera s-a rupt din nou și trebuie reparată.

Bariera plutitoare în lungime de 16 metri a fost amplasată în august 2021, la confluența râului Olt cu pârâul Debren în Sfântu Gheorghe, fiind realizată pe comandă și donată Fundației Comunitare Covasna de către Asociația „Mai Mult Verde”, ca parte a proiectului „Oltul cu apele curate”.

Tot în cadrul proiectului, în colaborare cu TEGA, Apele Române – SGA Covasna și Primăria Sfântu Gheorghe, au fost amplasate panouri informative dar și camere de supraveghere video în zonele din apropierea Râului Olt unde apăreau frecvent depozite ilegale de deșeuri.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio