Ştiri locale

Bariera plutitoare care colecta deşeurile de pe Râul Olt a fost reparată şi va fi remontată la primăvară

Bariera plutitoare pentru colectarea deşeurilor, amplasată în cursul anului trecut de reprezentanţii Fundaţiei Comunitare Covasna şi cei ai Asociaţiei „Mai Mult Verde” pe Râul Olt la Sfântu Gheorghe, în cadrul campaniei de ecologizare „Oltul cu apele curate”, a fost într-un final reparată şi va putea fi montată înapoi în primăvara anului viitor.

La finalul lunii mai, după ce s-a rupt, bariera a fost demontată, iar timp de mai multe luni s-au căutat soluţii pentru a putea fi reparată, însă din cauza faptului că are dimensiuni foarte mari, a fost nevoie de ajutor logistic pentru împachetarea şi transportul ei către o firmă care să o repare.

Publicitate

„Bariera a fost preluată de colegul nostru de la Oltul cu apele curate şi dusă la reparat în Călăraş, dacă nu mă înşel. Este o firmă cu care Asociaţia lucrează, ei au realizat bariera, a fost făcută la comandă. Au preluat-o, au reparat-o şi va fi montată înapoi abia în primăvară pentru că în perioada iernii există riscul ca din cauza îngheţului sau al nivelului ridicat al apei să fie din nou ruptă. Asociaţia ne-a ajutat foarte mult, această barieră a fost un cadou, o donaţie din partea lor, şi a fost reparată gratuit, au transportat-o pe cheltuiala lor, o vor aduce tot ei înapoi şi o vor monta. Dorim să discutăm cu autorităţile locale, totuşi, pentru că ar trebui să preia administrarea ei, este a noastră, a oraşului, şi trebuie să avem noi, la nivel local, de ea”, ne-a declarat directoarea Fundației Comunitare Covasna, Bereczki Kinga.

Bariera plutitoare în lungime de 16 metri a fost amplasată în luna august a anului trecut la confluența râului Olt cu pârâul Debren în Sfântu Gheorghe.

Tot în cadrul proiectului „Oltul cu apele curate”, în colaborare cu TEGA, Apele Române – SGA Covasna și Primăria Sfântu Gheorghe, au fost amplasate panouri informative dar și camere de supraveghere video în zonele din apropierea Râului Olt unde apăreau frecvent depozite ilegale de deșeuri.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio