Ştiri locale

Bărbat din Sfântu Gheorghe, reţinut de poliţişti după ce şi-a bătut concubina şi alte două persoane, şi a încălcat ordinul de protecţie

La data de 29.04.2021, în jurul orei 14.00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Sfântu Gheorghe au fost sesizați prin apel 112, cu privire la faptul că o femeie a fost agresată fizic în fața unui bloc de immobile din municipiu.

La fața locului polițiștii au identificat femeia de 53 ani, care a declarat faptul că, în timp ce se afla în fața blocului în care domiciliază, a fost agresată fizic de concubinul ei de 53 ani.

Publicitate

Victimei i-au fost acordate îngrijiri medicale de către un echipaj medical prezent la fața locului.

Polițiștii au identificat bărbatul iar în urma întocmirii formularului de evaluare a riscului, a rezultat că victima se încadrează în situația de risc iminent, fapt pentru care a fost emis un ordin de protecţie provizoriu prin care au fost dispuse evacuarea temporară din locuință a agresorului și obligarea acestuia să păstreze o distanță de 100 de metri față de victimă și de domiciliul acesteia, bărbatul luând la cunoștință despre măsurile dispuse.

Totodată, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de violenţa în familie.

La aceeași data, în jurul orei 21:00, polițiștii au fost sesizați prin apel 112 despre faptul că bărbatul de 53 ani ar fi încălcat ordinul de protecție provizoriu emis de către Poliția Municipiului Sfântu Gheorghe.

Din verificările efectuate a reieșit că acesta ar fi intrat cu forța într-o locuință în care se afla persoana vătămată și ar fi agresat fizic alte două persoane care se aflau în interior.

În urma cercetărilor, față de bărbatul de 53 de ani s-a dispus efectuarea în continuarea a urmăririi penale pentru săvârșirea a două infracțiuni de lovire sau alte violențe, precum și pentru  distrugere, violarea de domiciliu, și încălcarea oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecție provizoriu.

De asemenea bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat organelor judiciare competente pentru luarea măsurilor legale.

Precizăm că reținerea pentru 24 de ore este o măsură preventivă reglementată de Codul de Procedură Penală și nu poate înfrânge principiul prezumției de nevinovăție.

În contextul cazului prezentat anterior menționăm faptul că polițiștii covăsneni nu tolerează astfel de fapte iar combaterea violenței domestice reprezintă o prioritate.

Dacă sunteți victima violenței domestice, sunați de urgență la 112 sau contactați de îndată cea mai apropiată unitate de poliție.

Totodată, vă informăm asupra faptului că la dispoziția victimelor violenței domestice există o linie telefonică gratuită cu numărul unic de contact – 0800 500 333.

De asemenea, aplicația gratuită Bright Sky România, un instrument digital gratuity care vine în sprijinul victimelor violenței domestică, este disponibilă în App Store și Google Play Store în limbile română, engleză și maghiară și oferă informații persoanelor aflate într-o relație abuzivă sau celor care sunt îngrijorate pentru cineva cunoscut.

(Compartimentul Relații Publice al IPJ Covasna)

Foto arhivă / ilustraţie

Publicitate
Publicitate
banner we radio