Info Trafic, Ştiri locale

Bărbat aproape de comă alcoolică prins la volan şi fără permis

Poate că șoferul depistat noaptea trecută, pe raza localității Valea Crișului, conducând deși era băut, crede că a avut ghinion ca, la ora 1:10, tocmai în calea lui să apară un echipaj care să îl tragă pe dreapta. Polițiștii sunt de părere însă că acesta a avut noroc.

Bărbatul de de 45 de ani avea o alcoolemie de 1,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. Aceasta înseamnă aproape dublu în sânge, iar într-o asemenea situație simțurile sunt atât de „atrofiate” încât abia te poți mișca. De asemenea, din verificările efectuate s-a stabilit că cel în cauză nu avea nici permis de conducere.

Altfel spus, șoferul era un real pericol, iar intervenția polițiștilor l-a salvat atât pe el, cât și pe ceilalți participanți la trafic aflați în pericol fără vina sau știința lor.

Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere sub influența băuturlor alcoolice și conducere fără permis.

În prima jumătate a acestui an polițiștii rutieri au constatat 90 de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice. Dintre acestea, 32 au fost infracțiuni de conducere fără permis ori cu permis necorespunzător categoriei autovehiculului condus și 41 de fapte de conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Oamenii legii continuă să acționeze pentru siguranța traficului rutier, depistarea și sancționarea celor care comit abateri de la normele privind circulația de drumurile publice.

Compartimentul Relații Publice

Agent principal de poliție Tolvaj-Marin Nicoleta