Ştiri locale

Bar și magazin din Moacșa închise temporar de OPC Covasna; proprietarul a fost amendat cu 2000 de lei

Proprietarul unui bar și al unui magazin din comuna Moacșa a fost amendat cu suma de 2.000 de lei de comisarii Protecției Consumatorilor (OPC) Covasna, care au descoperit, în urma unui control, că acesta își desfășura activitatea fără a avea autorizații de funcționare din partea Primăriei și a Direcției Sanitar Veterinare.

Conducerea OPC Covasna a transmis că firma comercializa băuturi alcoolice, răcoritoare, cafea și diverse produse alimentare. Pe lângă amenda aplicată, comisarii OPC Covasna au dispus și închiderea temporară a prestării serviciilor.

„Întreprinderea individuala Olah Levente din comuna Moacșa, județul Covasna, funcționa cu un bar și magazin fără a deține autorizații de funcționare de la Direcția Sanitar Veterinară și Primăria Moacșa, comercializa băuturi alcoolice, răcoritoare, cafea și diverse produse alimentare. A fost sancționată contravențional cu suma de 2000 lei și măsură complementară închiderea temporară a prestării serviciilor”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Protecției Consumatorilor.

La finalul lunii trecute, un alt operator economic din județ a fost sancționat cu suma de 2.000 de lei. Comisarii OPC Covasna au descoperit, în urma unui control, faptul că proprietarul unui magazin din satul Belin Vale, care este și poștașul localității, nu distribuia cupoanele de pensie, ajutoarele sociale și scrisorile la domiciliile localnicilor, aceștia din urmă fiind nevoiți să se prezinte la magazin pentru a le ridica. În plus, familia care administrează magazinul vindea alimente și băuturi „pe caiet” și își reținea ulterior sumele direct din pensiile și ajutoarele sociale ale datornicilor.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio