Ştiri locale

Banii strânşi în campania „Pedalează pentru un scop bun”, folosiţi pentru un loc de joacă şi o „bancă inteligentă”

Fundaţia Comunitară Covasna (HKA) va organiza la Târgu Secuiesc o nouă acţiune de colectare de fonduri sub genericul „Pedalează pentru un scop bun”, banii adunaţi urmând să fie folosiţi pentru amenajarea unui loc de joacă în cadrul grădiniţei speciale din localitate, precum şi pentru montarea unei „bănci inteligente” în centrul oraşului, prevăzută cu sursă de alimentare cu energie pentru telefoane, tablete sau laptop.

Conducerea Fundaţiei a precizat că rolul acţiunii a fost desemnat pe baza propunerilor şi votului publicului.

Publicitate

Cicliştii care vor să participe se pot înscrie până pe data de 12 iulie, când va avea loc acest eveniment, taxa de participare fiind de 15 lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copii.

Fiecare tură făcută cu bicicleta va fi autentificată de punctele de control şi recompensată cu bani de către sponsori, donaţia minimă fiind de 5 lei pentru 4,2 kilometri parcurşi.

„Fiecare participant trebuie să aibă cel puţin un susţinător, care va dona minimum 5 lei pentru rutele efectuate”, au menţionat organizatorii pe pagina de socializare.

Cel mai eficient participant, respectiv cel care va strânge cei mai mulţi bani în cadrul acestei acţiuni, va fi premiat.

De asemenea, bicicliştii care parcurg peste şapte tururi vor avea posibilitate să participa la o tombolă la care pot câştiga tichete pentru achiziţionarea de piese pentru biciclete.

„Campania ‘Pedalează pentru un scop bun’ are un dublu scop – acela de a finanţa proiectele comunitare, dar şi de a responsabiliza şi implica membrii comunităţii în susţinerea lor”, a declarat directorul executiv al Fundaţiei Comunitare Covasna, Bereczki Kinga.

Prima ediţie a campaniei „Pedalează pentru un scop bun” a fost organizată în anul 2012, iar la acţiunile desfăşurate până acum la Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc au participat peste 3.270 pe persoane, care au străbătut cumulat peste 65.000 kilometri şi au colectat împreună aproape 126.500 de lei.

Banii strânşi au fost folosiţi, printre altele, pentru amplasarea unor suporturi pentru biciclete, pentru sprijinirea sportivilor talentaţi, a serviciului de îngrijire la domiciliu, pentru acţiuni de protejare a pădurilor, pentru amenajarea unor terenuri de joacă şi parcuri de agrement, precum şi pentru susţinerea financiară a unui copil care necesita o intervenţie medicală.

Ediţia din acest an este organizată în parteneriat cu Asociaţia Soare Verde şi Fundaţia Wegener Pro Sanitate.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio