Ştiri locale

Balon cu aer cald, plimbări cu segway și momente artistice la Gala Topul Firmelor organizată de CCI Covasna

Cele mai performante afaceri din județul Covasna vor fi premiate, la începutul lunii octombrie, în cadrul Galei „Topul Firmelor” organizată de Camera de Comerț și Industrie (CCI) Covasna.

Peste 800 de firme de top din domeniile Industrie, Comerț, Turism, Servicii, Construcții, Agricultură, pescuit și silvicultură, Cercetare, dezvoltare și high tech, care au obținut rezultate economice deosebite în anul 2019, vor fi premiate cu locurile I, II și III.

„Am verificat firmele care sunt pe locurile I, II și III. În mod normal, conform Topului, acordăm premii până la locul X, dar pe primele 3 locuri sunt 813 firme care primesc premiu. Deci în baza noastră de date sunt înscrise în total 5.849 de firme, dintre care și-au depus bilanț pentru anul 2019 un număr de 4.700 firme, iar noi putem să premiem doar firmele care au depus bilanț (…) Avem nevoie și de participanți, avem deja înscriși câțiva dar nu foarte mulți, vreo 5. Abia am lansat înscrierile, deci nu e nicio problemă pentru că ne-am obișnuit că dacă organziăm ceva foarte din timp atunci oamenii uită, așa că avem 2 săptămâni, timp în care îi sunăm, îi întrebăm dacă se înscriu sau nu și apoi vedem cam ce se întâmplă”, ne-a explicat președintele CCI Covasna, Edler András-György.  

Gala va avea loc în data de 1 octombrie, de la ora 17:00, la Panorama Boutique Hotel de la ieșirea din Sfântu Gheorghe spre Vâlcele, iar evenimentul se anunță unul inedit.

Potrivit organizatorilor, participanții vor putea admira peisajele dintr-un balon cu aer cald, sau vor putea face un tur al împrejurimilor cu ajutorul Segway-urilor (bicilu electric).

Nu vor lipsi nici momentele artistice, printre invitați numărându-se formația de dans popular „Tisztás” din Poian, pianistul Kertész János și saxofonistul Éltes Áron, iar invitatul special al evenimentului este solista Monica Opra care va susține un concert acustic inspirat de nume sonore precum Karády Katalin, Edith Piaf, sau Ella Fitzgerald.

„Vom organiza atât în exterior cât și în interior. Avem experiența anilor precedenți când s-au prezentat undeva la 180 de persoane, iar acum anticipăm că, și din cauza pandemiei, vor veni mai puțini. Deci dacă avem voie cu 100 de persoane afară și cu 50 înăuntru, cu 150 de persoane putem organiza fără probleme evenimentul, dar nu cred, din păcate, că vom depăși cifra asta pentru că sigur vor fi unii care în acest an vor evita să vină din cauza pandemiei. Mi-aș dori să organizăm afară, să fie vremea bună. Anul acesta nu vom avea modul clasic de derulare a evenimentelor, nu vom mai avea petrecerea de la sfârșit, dar vrem să facem altceva (…) Bineînțeles că vom ține și niște discursuri, vom oferi diplome, totul cu păstrarea distanței fizice. La mâncare ne-am gândit să fie bufet suedez dar cu servire din partea chelnerului ca să limităm contactul, (…) și ne-am gândit să facem niște puncte de servire a băuturilor unde se poate servi un pahar de vin sau un cocktail”, ne-a explicat președintele CCI Covasna.

La fel ca în anii precedenți, în cadrul galei de premiere va fi lansat și catalogul firmelor din județul Covasna, care va fi disponibil online, gratuit, site-ul https://www.ccicv.ro/.

„Pe 1 octombrie dăm drumul și la baza cu datele actualizate ale firmelor, bilanțul pe anul 2019 și, bineînțeles, în ceea ce privește firmele de pe primele 3 locuri am făcut verificări amănunțite inclusiv în ceea ce privește datele de contact. Vor fi acolo pe site-ul nostru, disponibile pentru toată lumea, deci cei care vor să își găsească parteneri de afaceri în județul Covansa pot găsi aceste informații pe site-ul nostru fără să plătească. Nu vreau să vând informații, ci vreau să ajut astfel firmele din județ ca să poată fi contactate mai ușor de către potențialii parteneri (…) Este un bun punct de pornire pentru oricine vrea să intre în contact cu un anumit segment de firme”, a mai spus președintele CCI Covasna.

Considerată cel mai important eveniment de afaceri din județ, Gala „Topul Firmelor” a ajuns în acest an la a 27-a ediție.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate