Ştiri locale

Autoutilitară care transporta ilegal 2.000 kg fier vechi, confiscată de poliţiştii covăsneni la Băţani. Şoferul, amendat cu 15.000 de lei

Un bărbat care transporta ilegal fier vechi pe un drum din judeţul Covasna s-a ales cu o amendă de 15.000 de lei şi a rămas fără autoutilitara pe care o conducea, după ce a fost oprit în trafic pentru un control.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, subinspector Radu Stroe, a transmis că şoferul a fost oprit în trafic pe DC 45, pe raza localităţii Herculian, comuna Băţani. În autoutilitara pe care o conducea, oamenii legii au descoperit circa 2.000 de kg de fier vechi, încadrat la categoria deşeurilor nepericuloase, pentru care, însă, nu avea documentele prevăzute de lege.

Publicitate

„La data de 5 ianuarie a.c., în jurul orei 18:30, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Bățani, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control o autoutilitară, pe D.C. 45, în localitatea Herculian, comuna Bățani. În urma controlului efectuat, polițiștii au constat că în autoutilitară erau transportate deșeuri nepericuloase (deșeuri feroase) activitate pentru care conducătorul auto nu deținea documentele specifice prevăzute de H.G. nr. 1061 din 2008. În consecință, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 15.000 lei, ca urmare a nerespectării prevederilor actului normativ menționat anterior, iar ca măsură contravențională complementară s-a dispus confiscarea autovehiculului folosit la transportarea deșeurilor”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna.

Cele aproximativ 2.000 de kg de fier vechi au fost predate unui operator economic autorizat.

Activitățile au fost desfășurate în colaborare cu polițiști din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, și cu sprijinul Gărzii de Mediu Covasna.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio