Ştiri

Autostrada Brașov-Bacău: „Contractul pentru finalizarea studiului de fezabilitate va fi semnat până în octombrie”, spune ministrul Transporturilor

Contractul privind finalizarea studiului de fezabilitate pentru Autostrada Brașov – Bacău (A13) va fi semnat până în octombrie, potrivit ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu. Acesta a explicat și de ce autostrada de peste 160 de kilometri nu a fost scoasă la licitație pe mai multe tronsoane, scrie bizbrasov.ro.

„Perioada de evaluare a ofertelor și semnarea contractului se va realiza până în octombrie 2023. Termenul de realizare a studiului de fezabilitate este de 24 de luni”, a răspuns ministrul Grindeanu la întrebarea deputatului brașovean Marius Andrei Miftode, cu privire la calendarul licitațiilor pentru Autostrada A13 Brașov – Bacău.

„Referitor la posibilitatea împărțirii în mai multe sectoare a Autostrăzii Brașov – Bacău, nu s-a avut în vedere scoaterea la licitație pe mai multe sectoare ale autostrăzii având în vedere faptul că pentru acest obiectiv s-a stabilit un traseu și au fost emise Certificatele de Urbanism”, a explicat șeful de la Transporturi.

Acesta a anunțat la finele lunii mai că au fost depuse trei oferte au fost depuse pentru finalizarea studiului de fezabilitate al Autostrăzii Braşov – Bacău (A13).

Potrivit informațiilor din SEAP, cele trei oferte provin de la:

1. Consitrans;
2. Mega Mühendislik Müşavirlik A.Ş.;
3. Asocierea SC EXPLAN S.R.L. (Leader), D.P. CONSULT, Tekfen Mühendislik Anonim Şirketi.

Inițial, contractul de realizare a studiului de fezabilitate pentru Autostrada Brașov – Bacău a fost câștigat pe 4 martie 2020 de asocierea Search Corporation S.R.L. – Primacons Group S.R.L. Compania Search Corporation a cerut în data de 17 iunie 2022 rezilierea contractului, pe motiv că nu poate acoperi costurile cu studiile geotehnice. Contractul trebuia finalizat în acest an.

Publicitate
banner we radio