Ştiri locale

Autorităţile locale din Covasna solicită sprijinul Guvernului pentru finalizarea Aeroportului de la Braşov

Autorităţile covăsnene i-au adresat prim-ministrului Viorica Dăncilă o scrisoare prin care solicită sprijinul Guvernului pentru construirea Aeroportului Internaţional Ghimbav-Braşov.

În scrisoarea semnată de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, Tamás Sándor, şi primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, se arată că aeroportul va aduce beneficii economice întregii regiuni.

Publicitate

„Faptul că un aeroport aduce dezvoltare economică pe o rază de 60 kilometri se poate demonstra prin cifre, deci, şi judeţul Covasna este interesat direct de construirea acestuia. Noi trebuie să ne pregătim aici, în judeţul Covasna, pentru dezvoltarea asigurată de aeroport. În acelaşi timp, considerăm că este important să ne alăturăm judeţului Braşov şi să sprijinim construirea aeroportului, colegii noştri nu se lasă înfrânţi, în ciuda faptului că autorităţile centrale prin toate mijloacele încearcă să împiedice realizarea acestei investiţii”, susţine preşedintele CJ Covasna, Tamás Sándor.

În context, semnatarii scrisorii subliniază că subscriu cererii adresate Guvernului de către autorităţile braşovene de a repartiza în acest an suma de 178,731 de milioane de lei către bugetul judeţului Braşov în vederea finanţării aeroportului.

„Poziţia geografică a aeroportului este oricum benefică pentru municipiul Sfântu Gheorghe, lucru pe care-l putem valorifica atât din punct de vedere economic, cât şi turistic. Aeroportul de la Braşov este un proiect regional care este şi un semnal puternic că liderii autorităţilor locale şi judeţene au realizat că nu se pot baza întotdeauna pe sprijinul Bucureştiului. Construcţia a început la Ghimbav, procesul de autorizare este în desfăşurare, realizarea aeroportului se apropie de final, deci este momentul să acţioneze şi guvernul, fiind nevoie de sprijinul autorităţii centrale pentru finalizarea acestei investiţii făcute în beneficiul comunităţii”, a afirmat primarul Antal Árpád, conform sursei citate.

Consiliul Judeţean Covasna şi Primăria municipiului Sfântu Gheorghe s-au angajat să contribuie la construirea aeroportului cu câte 3 milioane de euro fiecare, cu condiţia ca această sumă să fie folosită exclusiv pentru finalizarea lucrărilor, se mai arată în comunicat.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio