Ştiri locale

Audiențele prefectului de Covasna în orașele din județ vor fi mutate în prima zi de joi a fiecărei luni

Începând din luna decembrie, audiențele pe care Prefectura Covasna le organizează în toate oraşele din județ vor avea loc în prima zi de joi a fiecărei luni, începând cu ora 11:00, față de ultima zi de joi a lunii, cum sunt programate în prezent.

Decizia a fost luată întrucât majoritatea ședințelor Consiliilor Locale sunt programate lunar în ultima zi de joi, a precizat prefectul județului, Ráduly István, într-o conferință de presă.

Publicitate

Potrivit acestuia, următoarea audiență organizată de Instituția Prefectului va avea loc în data de 25 noiembrie, de la ora 11:00, la Primăria Târgu Secuiesc, iar persoanele interesate se pot înscrie la numărul de telefon 0267 315 444, cu precizarea că vor putea participa doar persoanele care au certificat verde Covid-19.

„Am avut probleme cu aceste audiențe, în afară de cele ținute la Sfântu Gheorghe, întrucât în foarte multe orașe ședințele de Consiliu Local se țineau chiar în ultima zi de joi a fiecărei luni, așa că începând de luna viitoare o să programăm audiențele în teren în prima zi de joi a lunii. La Sfântu Gheorghe, audiențele vor rămâne ca și până acum, în zilele de miercuri, de la ora 12:00”, a explicat prefectul.

În ceea ce privește problemele semnalate de locuitorii județului, Ráduly István spune că majoritatea sunt legate de fondul funciar.

„Majoritatea problemelor din cele 5 orașe, inclusiv la Sfântu Gheorghe, sunt legate de fondul funciar. Oamenii se plâng și după 30 de ani că încă nu au primit titlurile de proprietate. În cel mai bun caz, au terenul fizic dar nu au documentul, titlul de proprietate, iar în cel mai rău caz nu au nici măcar terenul. Sunt și câteva cazuri unde există sentințe judecătorești încă nepuse în aplicare după 5 sau chiar 10 ani. Au fost cetățeni, mai ales în rândul celor de vârsta a 3-a, care au crezut că prefectul este primul secretar, așa cum era înainte, în sensul că pot veni cu „n” probleme, iar eu scot telefonul și dau ordin să se rezolve. Le-am explicat că nu am asemenea puteri și nici nu aș vrea să am, dar ceea ce am putut să facem, am făcut. Oamenii așteaptă această deschidere și ar fi bine să fie și în viitor, chiar dacă alt prefect va ocupa acest scaun”, a mai spus prefectul.

Începând din luna iulie, Prefectura Covasna a luat decizia de a organiza lunar audiențe și în localitățile Târgu Secuiesc, Baraolt, Covasna, Întorsura Buzăului, pentru ca și persoanele care nu se pot deplasa până la Sfântu Gheorghe să aibă posibilitatea de a purta discuții cu prefectul și de a-și expune problemele.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate