Ştiri locale

Au început lucrările de izolare exterioară a viitorului spital de pneumologie din Sfântu Gheorghe

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a anunţat, luni, că au început lucrările de izolare exterioară a viitorului spital de pneumologie, care se construieşte cu sprijinul Companiei Naţionale de Investiţii.

Potrivit sursei citate, lucrările, începute în anul 2022, avansează într-un ritm bun, fiind montate deja uşile şi ferestrele.

„Cei care s-au plimbat recent pe strada Spitalului sigur au observat că au fost instalate uşile, ferestrele şi a început izolarea exterioară. Ceea ce nu au putut observa este că lucrările de tâmplărie au fost finalizate şi în prezent se lucrează la instalaţiile interioare”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a spitalului.

Unitatea medicală, care se construieşte în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, va avea o capacitate de spitalizare de 34 de paturi, repartizate în saloane cu câte două locuri şi va cuprinde şi o policlinică şi un dispensar de specialitate.

„Construcţia avansează într-un ritm ok. Va avea două sectoare separate: o intrare din partea oraşului, a străzii pentru policlinica de pneumologie, respectiv o altă intrare din curtea spitalului, care va fi doar pentru accesul în zonele spitaliceşti”, a declarat managerul spitalului, Andras Nagy Robert.

Finanţarea acestui obiectiv este asigurată de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, valoarea contractului fiind de aproximativ 28 milioane lei.

În momentul de faţă, dispensarul TBC şi Secţia de Pneumologie funcţionează în condiţii inadecvate, în două clădiri separate din municipiul Sfântu Gheorghe, aflate într-o stare avansată de degradare. 

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio