Ştiri locale

Au început înscrierile pentru Tabăra CovAlpin de inițiere în fotografie de la Șugaș Băi

O nouă ediție a taberei de fotografie dedicată copiilor cu vârste cuprinse între 10 și 16 ani, începători sau avansați, va avea loc în perioada 4-10 august la cabana din Șugaș Băi a Asociației de Turism și Ecologie CovAlpin. Organizatorii au lansat înscrierile și promit surprize și excursii în locații noi, iar timp de o săptămână participanții vor avea ocazia să învețe prin practică diferite tehnici.

Numărul locurilor este limitat la cel mult 12-14 participanți, iar organizatorii asigură transport din București, în limita locurilor disponibile, pentru cel mult 8 participanți. Detalii despre tabără, program și condițiile de înscriere, AICI.

„Am deschis înscrierile pentru tabăra de fotografie CovAlpin. Între 4 și 10 august ne adunăm din nou la cabana noastră preferată de la Șugaș Băi. Am pregătit surprize, elemente și locații noi. Cerințe minime pentru participare: înțelegerea setărilor și utilizarea aparatului foto în mod manual, cunoașterea regulilor de compoziție. Spre deosebire de celelalte tabere, accentul va cădea mai mult pe partea practică și pe ateliere, sesiunile de teorie fiind mult mai reduse. Vom avea, astfel, mai mult timp pentru ieșiri. Vom învăța mai multe despre fotografia de portret și arhitectură, precum și despre editarea fotografiilor în Lightroom”, transmit reprezentanții CovAlpin.

Prețul de participare este 2020 lei (poate fi achitată și cu tichete de vacanță) și include cazare 7 zile / 6 nopți la cabana CovAlpin din Șugaș Băi, masă, activități și excursii, intrări la diferite obiective, diplome de participare și suveniruri. În funcție de condițiile meteorologice, excursiile vor fi organizate la Sfânta Ana, Piatra singuratică (Hășmaș), Holbav, Cheile Vârghișului, Mestecănișul de la Reci, Sighișoara, Viscri, Mesendorf, Saschiz, Valea Zălanului și Racoș (Lacul de smarald, vulcanul stins și coloanele de bazalt).

Organizatorii oferă o reducere de 200 de lei din taxa de participare pentru al doilea frate/soră, respectiv o reducere de 50 de lei pentru copiii care au mai participat la taberele CovAlpin, cu mențiunea că reducerile nu se cumulează.

Tabără outdoor pentru copiii de până la 14 ani

Tot la Șugaș-Băi, în perioada 29 iulie – 3 august va avea loc o nouă ediție a Taberei outdoor, la care sunt așteptați să se înscrie copiii cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani. Timp de o săptămână, aceștia vor putea participa, printre altele, la drumeții, cursuri de supraviețuire în natură, jocuri de echipă, camping, focuri de tabără, cățărări pe stânci și inițiere în speologie. Potrivit organizatorilor, numărul locurilor este limitat la cel mult 16 participanți.

„Ne vom cunoaște mai bine prin jocuri și ne vom distra pe cinste cultivând spiritul de echipă, curajul, colegialitatea. După-amiază vom avea diverse ateliere interactive care ne vor ajuta în cazul unor situații speciale. Vom avea o zi dedicată ciclismului, în care vom străbate dealurile și colinele pitorești din zonă, și o zi de drumeții în care vom admira peisaje și vom lua la pas potecile răcoroase din Munții Baraolt. Înainte de asta, vom parcurge în teorie și practică noțiuni de bază privitoare la mersul pe munte, de la organizarea rucsacului până la alegerea îmbrăcămintei adecvate, ateliere de prim-ajutor, aprindere foc, construire adăpost, orientare în teren. Vom avea o zi de aventură în care ne vom testa curajul și echilibrul la panoul de escaladă, Adventure parc, tiroliană și slackline, iar după-amiază ne vom relaxa la Spa, și o zi de drumeție pe vârful Lăcăuți din Munții Vrancei, cel mai înalt vârf al județului – priveliștea din vârf merită totul! În ziua de creație ne vom exersa îndemânarea și creativitatea în realizarea de suveniruri cu materiale din natură, vom învăța cântece la chitară și vom avea probă de karaoke. Seara ne vom distra la focul de tabără. Toate activitățile sunt supervizate de echipa noastră, membrii echipei fiind și animatori, profesori, ghizi montani, salvamontiști, paramedici”, se arată pe site-ul Asociației CovAlpin.

Taxa de participare la această tabără este 1.870 lei (200 lei reducere pentru al doilea frate/soră și 50 lei reducere pentru copiii care au mai fost într-o tabără precedentă), și include cazare, masă, activități, intrări la diferite obiective, panou de escaladă, suveniruri, diplome și fotografii.

Detalii despre înscrierile la Tabăra outdoor, AICI.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio