Ştiri locale

Au început înscrierile pentru Galopiada secuiască din luna iunie de pe Dealul Pivniţele Mari din Moacşa

Galopiada secuiască, unul dintre cele mai populare concursuri hipice din Transilvania, va avea loc anul acesta în perioada 9-11 iunie pe Dealul Pivniţele Mari din localitatea Moacşa, iar organizatorii au dat startul înscrierilor.

Galopiada, care atrage anual câteva mii de spectatori din ţară şi străinătate, va cuprinde atât cursele tradiţionale, cât şi demonstraţii de călărie, spectacole şi un târg meşteşugăresc şi de produse tradiţionale.

„Îi aşteptăm pe iubitorii de cai cu programe interesante pe Dealul Pivniţele Mari din Moacşa. Nu vom schimba reţeta bine stabilită: pe lângă curse, organizăm activităţi pentru copii, târgul meşteşugarilor şi expoziţii”, au scris organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

La cele două curse oficiale, Szekely Vagta şi Gobe, pot participa doar echipe din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, iar câştigătorii vor primi premii în bani.

La prima cursă, destinată exclusiv cailor cu origine cunoscută, se vor acorda patru premii în valoare de 6.000, 4.000, 3.000 şi 2.000 de lei, iar câştigătorul marelui premiu va putea participa la o competiţie similară ce va avea loc în Ungaria.

La cea de-a doua cursă, la care pot fi înscrişi cai cu genealogie necunoscută, se vor acorda trei premii, de 3.000, 2.500 şi 2.000 de lei.

Înscrierile pot fi făcute până pe data de 2 iunie, prin completarea formularului postat pe site-ul Szekely Vagta şi plata unei taxe de 1.200 de lei.

„Galopiada secuiască”, ajunsă la cea de-a 12-a ediţie, este organizată de Asociaţia Vadon cu sprijinul autorităţilor locale şi judeţene.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio