Ştiri locale

Au început înscrierile la Tabăra interetnică de teatru

Teatrul Independent Osonó, în parteneriat cu Şcoala Populară de Arte şi Meserii din Sfântu Gheorghe, va organiza între 12-16 iulie, a VI-a ediţie a Taberei Interetnice de Teatru, care se va desfăşura în Valea Crișului din județul Covasna, cu scop de a crea un spaţiu de întâlnire şi de cunoaştere pentru tinerii români şi maghiari, prin jocuri teatrale şi de echipă, exerciţii de autocunoaştere şi de dezvoltarea a personalităţii. Astfel, tabăra este destinată tinerilor maghiari şi români, pasionaţi de teatru şi care au vârsta peste 14 ani.

Atelierele vor fi conduse de Fazakas Misi, conducătorul şi regizorul Teatrului Osonó, şi de Iustinian Turcu, actor la Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu, câștigătorul premiului UNITER pentru debut. Pe lângă atelierele teatrale, tinerii vor începe fiecare dimineaţă cu exerciţii de încălzire fizică şi mentală, iar seara vor repeta scenele pe care o să le prezinte în ultima zi a taberei.

Publicitate

Taxa de participare este de 390 lei, sumă care include cazarea şi masa de trei ori pe zi, precum şi atelierele (workshopurile).

Cei interesaţi se pot înscrie pe email osonoszinhaz@osono.ro, sau prin telefon 0740578725. Înscrierile se pot face până în data de 1 iulie.

Despre atmosfera Taberei din 2019, participanții și-au exprimat opiniile și entuziasmul în următoarele articole:

Maria Stan, Sibiu: „Pentru mine tabăra interetnică de teatru a fost o experiență cu totul specială. Am reușit să pătrund și să înțeleg mai bine tainele teatrului și munca din spatele unui spectacol. Am ințeles că arta de a fi actor este ceva complex. În teatru e vorba despre oameni despre liniștea si echilibrul interior. Cu ajutorul atelierelor am descoperit lucruri despre mine dar și despre cei din jurul meu cu care m-am împrietenit ușor neținând cont de etnie. A fost o călătorie cu mine însămi în care mi-am dezvoltat anumite abilități și în care am încercat să corectez ce nu îmi plăcea așa mult la mine. Am reușit să dărâm câteva bariere. Abia aștept sa revin anul viitor.”

Aida Olaru, Timișoara: „Energie pozitivă, implicare, emoție, dăruire, reflecție asupra unor teme esențiale dezvoltării unei mentalități sănătoase, lucru în echipă, atenție, învățare. Acestea au fost doar câteva dintre aspectele resimțite în cadrul taberei și a atelierelor, care au dus la o cunoaștere, atât de sine, cât și a unor oameni frumoși și pasionați. O experiență demnă de repetat!”

Kiss Péter, Târgu Mureș: „În această tabără am reușit să-mă deschid și alții s-au deschis în fața mea. Astfel, cred că am reușit să cunosc în doar câteva zile oameni noi, și am putut să ne devenim o comunitate adevărată. Este o experiență unică de a lucra, de a gândi, de a se concentra într-oastfel de comunitate, care dorește ceva. Este foarte important pentru mine, faptul că dorința de a face ceva, nu se termină la sfârșitul taberei, ci continuă. Am învățat atât de mult, încât la final omul își dă seama că trebuie să schimbe niște lucruri în viața lui.”

Ana Maria Popa, Sfântu Gheorghe: „Această tabără m-a ajutat. M-a ajutat să mă descopăr și să descopăr lumea din jurul meu. Am descoperit lucruri despre mine pe care nu le știam, lucruri bune și lucruri la care mai am de lucrat. Am învățat să mă concentrez și să exprim diferite gânduri doar prin contact vizual, fără a fi nevoie de cuvinte. Am învățat că pe scenă trebuie să fi atent și la cel mai mic detaliu. Și cel mai important lucru, am învățat ca fără dorință și fără pasiune aceste lucruri nu sunt posibile. Am cunoscut persoane noi, persoane incredibile în fața cărora m-am deschis și care la rândul lor s-au deschis in fața mea și cu care am reușit să creez o legătura foarte strânsă. Persoane care mi-au transmis foarte multe. Persoane cu care am lucrat în echipă de-a lungul acestei tabere (…) Această tabără a fost cea mai frumoasă experiență din viața mea, una pe care nu o voi putea uita și de care sigur îmi voi aduce aminte de fiecare dată.”

Sursa: Comunicat de presă

Publicitate
Publicitate
banner we radio