Au început înscrierile în Programul MOL pentru sănătatea copiilor. ONG-urile din județul Covasna pot obține până la 40.000 lei
Fundația pentru Comunitate a lansat înscrierile pentru a 16-a ediție a programului național „MOL pentru sănătatea copiilor”, care finanțează proiectele de terapie emoțională și expresive, având ca scop reabilitarea psihosocială a copiilor cu afecțiuni cronice, în curs de recuperare după afecțiuni grave sau a copiilor cu dizabilități.
Noutatea ediției este faptul că volumul total al sponsorizărilor a crescut semnificativ, de la 400.000 lei, la 640.000 de lei în acest an, astfel că ONG-urile vor putea obține până la 40.000 lei pentru proiectele de terapie emoțională și intervenție psihosocială, față de 25.000 de lei cât era în trecut plafonul maxim de finanțare / proiect.
Pentru a obține finanțare, organizațiile interesate pot aplica până pe 24 octombrie inclusiv, prin completarea unui formular online (AICI), după crearea unui cont de utilizator.
La fel ca în cadrul edițiilor anterioare, sunt eligibile proiectele de terapie emoțională: terapii de grup, terapii prin trăiri personale pozitive, prin experiențe şi acumulări personale, respectiv proiectele de terapie prin artă și cele de expresivitate artistică: instrumente vizuale, muzică, activităţi de autoexprimare creativă, individuale şi de grup.
„Timp de o lună, până pe data de 24 octombrie, cei care sunt interesați pot depune proiectele online, pe website-ul Fundației. Echipa Fundației Pentru Comunitate asigură o informare permanentă a celor interesați, prin comunicare directă sau prin grupul de Facebook al Programului. De asemenea, facilităm cu bucurie contactul direct între cei interesați și beneficiarii edițiilor anterioare, organizații și specialiști cu care am avut onoarea să colaborăm pe parcursul celor 16 ani de existență a Programului”, a transmis Imre András, directorul executiv al Fundației.
În cadrul celor 15 ediții anterioare, finanțarea totală a depășit suma de 5,3 milioane de lei pentru cele 288 de proiecte susținute, de care au beneficiat peste 15.000 de copii și adolescenți cu nevoi speciale sau boli cronice, inclusiv din județul Covasna.
Anul trecut, 19 organizații au obținut finanțare pentru implementarea proiectelor, iar activitățile terapeutice au ajutat, în total, 1.090 de copii cu nevoi speciale, care au beneficiat de terapie prin artă (muzică, desen, pictură, modelaj, dans și mișcare), terapie emoțională (teatru experiențial, jocuri dramatice și povești terapeutice), terapie ocupațională, terapie prin joc, stimulare senzorială și jocuri senzoriale, terapie asistată de animale.
Mai multe detalii despre ediția din acest an, înscrieri și regulament, AICI.
(Ioana Ardeleanu)